BlackBerry wil aanwezigheid Android-markt vergroten met uitgelekte Neon, Mercury en Argon

Op het internet is een foto verschenen van de onaangekondigde BlackBerry Neon, zoals het toestel vermoedelijk zal gaan heten. Ook zijn er een aantal gegevens gedeeld die meer informatie geven over welke specificaties dit nieuwe toestel zal hebben. Ook zal BlackBerry met nog twee Android-smartphones komen; de BlackBerry Mercury en Argon. Met deze smartphones wil het Canadese merk de aanwezigheid op de Android-markt verder vergroten.

BlackBerry Neon

Intern werkt BlackBerry aan nog een smartphone namelijk de BlackBerry Hamburg, vermoedelijk gaat het toestel Neon heten op het moment dat deze verkrijgbaar zal zijn. De persoon die op Twitter de foto heeft gedeeld, deelde ook een aantal hoofdspecificaties. Zo zou het toestel beschikken over een Snapdragon 617 processor, 3GB werkgeheugen, 16 GB opslagruimte en een 13 megapixel camera. Het scherm zou een diameter meten van 5,2 inch, op de processor en camera na komen deze specificaties overeen met een eerder gelekte benchmark.

BlackBerry NEON

Het is nog niet duidelijk wanneer BlackBerry dit toestel op de markt wil gaan brengen en hoeveel het toestel gaat kosten. Mogelijk kunnen we nog dit kwartaal de Neon verwachten. De BlackBerry Neon zou het tweede Android-toestel van de smartphone-fabrikant kunnen zijn. Overigens toont het toestel veel gelijkenissen met de Alcatel Idol 4 zo zijn de specificaties nagenoeg gelijk en ook het uiterlijk is bijna hetzelfde. Ook de prijs van de BlackBerry Neon zou volgens bronnen scherp moeten zijn.

BlackBerry Argon

Vandaag verscheen ook het bericht online dat BlackBerry met twee nieuwe smartphones komt. Beide toestellen zullen draaien op Android. De toestellen krijgen zullen de namen ‘Argon’ en ‘Mercury’ krijgen. De Argon zou volgens de berichten in het high-end segment geplaatst worden met een 5,5 inch QHD display, vingerafdrukscanner, 3000 mAh accu, Snapdragon 820 en 4GB RAM-geheugen. Tevens zou er een 21 MP camera aanwezig zijn en een USB Type-C aansluiting. Het toestel beschikt niet over een fysiek toetsenbord, iets wat de BlackBerry Priv wel had. De Argon wordt volgens bronnen naar verwachting in oktober aangekondigd.

BlackBerry Mercury

BlackBerry Mercury

De BlackBerry Mercury zal wel een fysiek toetsenbord krijgen, maar niet uitschuifbaar. Volgens de berichten zou deze smartphone het toetsenbord onder het beeldscherm krijgen waardoor er een beeldverhouding van 3:2 ontstaat. Er wordt gesproken over een 4,5 inch Full-HD display, een Snapdragon 625 processor, 3GB RAM-geheugen, een 3400 mAh accu, een aluminium behuizing, 18 megapixel camera en 8 megapixel front-camera. Vermoedelijk zullen we de Mercury pas begin 2017 gaan zien. In bovenstaande foto is een render van de mogelijke Mercury te zien.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel