‘Fabrikant van Alcatel (TCL) komt met BlackBerry-versie van Idol 4’

De Canadese fabrikant BlackBerry is bezig met een nieuwe Android-smartphone. Na de BlackBerry Priv moet er dit jaar een tweede Android komen. Op dit moment gaat de modelnaam ‘BlackBerry Hamburg’ rond. Dit toestel zou bijna identiek moeten zijn aan de Alcatel Idol 4. Maar waarom?

BlackBerry Hamburg

BlackBerry lanceerde vorig jaar de BlackBerry Priv, een smartphone op Android met uitschuifbaar toetsenbord. Dit jaar moet de tweede Android-telefoon van BlackBerry uitkomen en de codenaam Hamburg gaat nu rond. De kans is klein dat het toestel in de winkels ook deze naam krijgt. Er zijn nu aanwijzingen opgedoken over wat voor een toestel het is.

BlackBerry Hamburg Idol 4

Alcatel

In een WiFi-certificering is de naam van de fabrikant te zien, waarbij TCL wordt genoemd. Dit is dezelfde fabrikant als Alcatel. Al eerder gingen er berichten rond over dat BlackBerry met een vergelijkbaar toestel zal komen als de Alcatel Idol 4. De twee bedrijven zouden zelfs een samenwerking willen opzetten. Het modelnummer in de certificering is een reeks die gebruikt wordt door BlackBerry. De naam ‘DTEK’ is overigens de naam die BlackBerry gebruikt voor een app die gewijd is aan privacy

Ook de specificaties die eerder uitgelekt waren, komen overeen met die van de Alcatel Idol 4, waardoor er steeds meer puzzelstukjes aangelegd worden bij de puzzel. Er wordt gesproken over een 5,2 inch Full-HD display, een 13 megapixel camera, 8 megapixel front-camera, Snapdragon 617 processor, 16GB interne opslagruime (+ geheugenkaartslot) en 3GB RAM-geheugen.

Lees ook

Reageer op dit artikel