Alcatel presenteert drie Pop 4-toestellen met Marshmallow

In de Spaanse stad Barcelona heeft Alcatel drie nieuwe Pop 4-toestellen gepresenteerd. Naast de Idol 4-toestellen komt Alcatel met de Alcatel Pop 4, Pop 4S en Pop 4 Plus. Alle drie de toestellen zijn voorzien van Android 6.0 Marshmallow. Alcatel maakte tevens bekend de merknaam te versimpelen en heeft ‘OneTouch’ weggelaten in de modelnaam.

Alcatel Pop

Alcatel heeft in Barcelona een aantal nieuwe toestellen gepresenteerd. Naast de Alcatel Idol 4 en Idol 4S komt de fabrikant ook met de Pop 4-serie. Begin februari kwamen de berichten al naar buiten over de Pop 4 smartphones.

Alcatel Pop 4

Het instapmodel in de Pop 4-serie is de Alcatel Pop 4. Dit toestel is voorzien van een 5,0 inch display met een HD-resolutie. Onder de motorkap van de Pop 4 is een Snapdragon 210 quad-core processor aanwezig met een rekenkracht van 1.1 GHz. Dit model beschikt verder over 1GB werkgeheugen en 8GB voor het opslaan van media en apps.

Alcatel Pop 4

Het maken van foto’s kan met de 8 megapixel camera aan de achterzijde, of met de 5 megapixel camera aan de voorzijde. Wat opvalt is dat de telefoon is voorzien van de nieuwste Android-versie; Android 6.0 Marshmallow. Daaroverheen heeft Alcatel de eigen skin gelegd met lichte aanpassingen.

Alcatel Pop 4S

Een sterk uitgebreide versie van de Alcatel Pop 4 is de Pop 4S. Deze heeft een 5,5 inch full-HD display, een 13 megapixel camera en een front camera met 5 megapixel. Naast het 2GB werkgeheugen is er een Helio P10 octa-core processor met een rekenkracht van 2.0 GHz. Ook deze smartphone is voorzien van de laatste Android-versie; 6.0 Marshmallow. De accu heeft een capaciteit van 2960 mAh en het leuke van de Pop 4S is dat er bij deze smartphone een JBL headset wordt geleverd.

Alcatel Pop 4

Alcatel Pop 4 Plus

De derde uit de reeks is een geüpgradede Pop 4 in de Pop 4-serie en heeft de naam Alcatel Pop 4 Plus meegekregen. De schermgrootte is 5,5 inch en deze geeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Ook beschikt dit toestel over iets meer geheugen, namelijk 1.5GB en is de opslagcapaciteit verdubbeld naar 16GB.

Alcatel Pop 4 Plus

Over de beschikbaarheid van deze toestellen als mede de prijs is nog niet veel bekend, zodra wij hier meer informatie over hebben zullen we dit bericht aanvullen.

Lees ook

Reageer op dit artikel