BlackBerry Neon volledig uitgelekt: foto’s en specificaties

BlackBerry komt met een tweede Android-smartphone. Na de Priv wil de Canadese fabrikant nu met de BlackBerry Neon scoren. Er verschenen eerder al berichten over de BlackBerry Neon, maar nu zijn er een groot aantal foto’s uitgelekt en krijgen we ook de specificaties te weten.

BlackBerry Neon

Het Canadese BlackBerry zou naast de BlackBerry Priv met nog drie smartphones komen. Er verschenen eerder al aanwijzingen voor de BlackBerry Argon, Mercury en Neon. Van de laatste zijn vandaag een groot aantal details naar buiten gekomen. De specificatie-pagina van de BlackBerry Neon heeft korte tijd online gestaan waarbij ook de codenaam DTEK50 werd genoemd. Het toestel heeft aardig wat weg van de Alcatel Idol 4. Niet heel verrassend. Eerder werd al bekend dat beide smartphones door dezelfde partij gemaakt worden.

BlackBerry Neon

De BlackBerry Neon beschikt over een 5,2 inch display met Full-HD resolutie. Daarnaast is het krasbestendig en moet een speciale coating ervoor zorgen dat je zo min mogelijk vingerafdrukken ziet. Er is een 13 megapixel camera en een 8 megapixel front-camera, allebei met flitser. Er is niet net als bij de Priv een fysiek toetsenbord; het typen gaat gewoon via het toetsenbord op het beeldscherm.

BlackBerry Neon

De smartphone wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 617 octa-core processor met viermaal 1.5 GHz en viermaal 1.2 GHz aan rekenkracht. Er is 3GB aan RAM-geheugen en 16GB aan interne opslagruimte. Dit kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 200GB. De accu heeft een capaciteit van 2610 mAh en is niet verwisselbaar. Volgens BlackBerry is in 51 minuten de accu voor 50 procent opgeladen dankzij Quick Charge 2.0. Er bevindt zich een Micro-USB poort voor de oplader.

BlackBerry Neon

BlackBerry zal de BlackBerry Neon uitrusten met verschillende BlackBerry-apps zoals de launcher, camera, kalender-app en apps die zorgen voor de beste beveiliging. BlackBerry staat bekend om de inspanning die het levert om de privacy te beschermen. Denk aan het gebruik van encryptie en de ‘password keeper’. Daarnaast monitort DTEK automatisch op de achtergrond of je privacy gevaar loopt.

BlackBerry Neon

De BlackBerry Neon draait op Android 6.0 Marshmallow, biedt ondersteuning voor 4G, heeft een LED-indicator en uiteraard een FM-radio, GPS, Bluetooth 4.2 en NFC. Zodra er meer bekend is over de BlackBerry Neon houden we je natuurlijk op de hoogte.

Update 18:35 uur: BlackBerry heeft zojuist de BlackBerry DTEK50 aangekondigd.

Lees ook

Reageer op dit artikel