Nokia P1 en C1: Meer details over nieuwe high-end Android’s

Nokia komt met een tweetal nieuwe smartphones die zullen draaien op Android. Al meerdere keren kwamen hierover berichten in het nieuws, maar nu is er meer interessante informatie te melden over de twee Nokia’s. De beste camera, Android 7.0 Nougat en een compleet metalen behuizing; dat zijn de verwachtingen voor de nieuwe Nokia’s met Android.

Nokia met Android

De van oorsprong Finse fabrikant Nokia komt met een tweetal Android-smartphones. Naar verwachting zullen de twee toestellen in het eerste kwartaal van 2017 gepresenteerd worden. De namen voor de toestellen die nu rond circuleren zijn “Nokia C1” en “Nokia P1”. Van de Nokia P1 hebben we begin deze maand nog wat gehoord. Het toestel zou vergelijkbaar zijn met een toestel van Sharp.

Nokia P1

Metaal en waterdicht

De bron meldt dat interne bronnen bij Nokia nieuwe, interessante informatie hebben doorgegeven over de nieuwe toestellen. Allebei de smartphones zouden voorzien zijn van een volledige metalen behuizing. Tevens is er IP68-certificering waardoor het toestel bestand zal zijn tegen stof en water.

“Meest gevoelige camerasensor ooit”

Naar verwachting zal één van de twee toestellen uitgerust zijn met een 5,2 inch display en het andere toestel met een 5,5 inch display. Nokia plaatst bij beide toestellen een vingerafdrukscanner en wil daarnaast dezelfde vertrouwde camera toepassen in de twee Android-smartphones. Nokia stond altijd goed bekend om de camerakwaliteit. Het bedrijf zou de meest gevoelige sensor willen plaatsen die ooit is gemaakt.

Nokia C9 conceptEerder verschenen concepten

Android 7.0 Nougat + Z Launcher

Zowel de Nokia P1 als de Nokia C1 zullen draaien op Android 7.0 Nougat. Daarnaast zal ook Z Launcher aanwezig zijn. Nokia zou in stilte werken aan een compleet vernieuwde versie van de launcher die in de Play Store al voor andere toestellen te downloaden is. Z Launcher moet voorzien zijn van mogelijkheden als 3D-gestures en nieuwe functies.

Maar wanneer?

Zoals gezegd ziet het er naar uit dat we in Q1 van 2017 de nieuwe smartphones van Nokia kunnen verwachten. De kans is aanwezig dat dit zal gebeuren tijdens de CES in Las Vegas. Meer informatie kon niet gedeeld worden over de nieuwe smartphones. Zodra er meer bekend is over de Android’s van Nokia, houden we je natuurlijk op de hoogte.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel