Nokia C1: ‘render toont smartphone met Android en Windows Mobile 10’

Nokia wil volgend jaar opnieuw terugkomen met eigen smartphones. In 2016 loopt de overeenkomst af met Microsoft. Hierin staat dat Nokia geen eigen smartphones mag uitbrengen. De afgelopen tijd doken al meerdere geruchten op over een Android-smartphone van Nokia. Nu zijn er concepten verschenen van de Nokia C1 die draait op zowel Android als op Windows Mobile 10.

Nokia C1

Nokia is naar verwachting bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van een eigen smartphone. De nieuwe Nokia C1 zou hiervan het voorbeeld moeten zijn. De Finse fabrikant zou na de Nokia N1 tablet nu de keuze maken voor een Nokia C1 die zowel met Windows Mobile 10 als met Android uitgebracht zou moeten worden, twee verschillende varianten dus. Het soort concept dook eerder al op in een Nokia gerucht en nu lijken deze concepten beter uitgewerkt te zijn. Over de interface van de Android-versie zou de eigen Z Launcher gebruikt worden.

Nokia C1 Android Windows mobile 10

De bron laat weten dat het in dit stadium absoluut niet te zeggen is of de concepten echt zijn. Het is goed mogelijk dat deze renders door een enthousiaste fan gemaakt zijn, maar het is ook mogelijk dat Nokia inderdaad bezig is met een dergelijke smartphone. Eerder werd al duidelijk dat Nokia zich naar verwachting eerst zal richten op de Chinese markt, waardoor de terugkeer van Nokia met Android-smartphones naar Europa nog onzeker is.

Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel