Windows 10 Mobile krijgt voorlopig toch geen ondersteuning voor Android-apps

Microsoft heeft haar plannen om Android applicaties op het Windows 10 Mobile platform te draaien voorlopig in de ijskast gezet. Eerder dit jaar maakte de softwaregigant nog bekend dat deze functionaliteit er aan zat te komen.

Microsoft bevriest plannen

Project Astoria, zoals het project heet, waarin gewerkt wordt om Android apps op het Windows Mobile platform te laten draaien, lijkt ineens verlaten. Er wordt niet meer gereageerd op de forums en ook ontwikkelaars die een NDA hebben getekend krijgen geen reactie meer vanuit Microsoft. Dat bericht Windows Central op basis van haar bronnen. Microsoft Lumia 640

Astoria is niets meer dan een emulator voor Android APK-bestanden maar lijkt toch tegen wat problemen aan te lopen. Ook zou het piraterij van apps in de hand werken. Vroege testversies van Windows 10 Mobile bevatte de emulator, maar deze lijkt in recentere versies uit de broncode te zijn verdwenen. In een statement laat Microsoft weten dat het voorlopig niet verder zal gaan met Project Astoria en haar pijlen richt op het hercompileren van iOS apps. Omdat iOS applicaties gemaakt zijn in Objective-C moeten deze makkelijker uit te voeren zijn op het Windows Mobile platform.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel