Finland lanceert eigen emojis: Nokia, headbang en sauna

Als eerste land van de wereld heeft Finland haar eigen emoticons aangekondigd. Het gaat typisch Finse emojis die de sterkste kanten van het land moeten uitbeelden. Wat opvalt is de Nokia emoji, die ‘onbreekbaarheid’ moet uitstralen. Ook andere Finse tradities en gevoelens komen tot uiting in de emojis uit Finland.

Finse emojis

Finland heeft haar eigen emojis uitgebracht en is hiermee het eerste land ter wereld die een set emoticons uitbrengt. De illustraties van de Finse emojis laten de gevoelens van de Finnen zien, maar ook de verschillende tradities. De emoticons maken onderdeel uit van de jaarlijkse Finse adventskalender die op 1 december van dit jaar begint. In totaal zijn er 24 luikjes waar achter elk vakje een nieuwe Finse emoji is te vinden. De collectie bestaat uit meer dan 30 emoticons die Finland uitbeelden.

Een aantal Finse emoticons zijn alvast bekend gemaakt. Een bezoek aan de sauna is een populaire bezigheid in Finland, naakt. Ook de headbangers die losgaan op de muziek is uitgebeeld in een eigen emoji. De meest opvallende is toch wel de Nokia emoji, om precies te zijn de Nokia 3310, die staat voor onbreekbaar. Het doel van het Finse Ministerie van Buitenlandse Zaken is om niet alleen de ‘weirdness’ maar ook de sterke en eerlijke kant van Finland te laten zien.

Via
Finse Ministerie
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel