Nokia C1: ‘concept uitgelekt van strakke smartphone met Android’

Wanneer de overeenkomst tussen Nokia en Microsoft verloopt mag Nokia zich weer gaan richten op dingen die zij willen maken. Al meerdere keren zijn er geruchten naar buiten gekomen over Android-smartphones van Nokia. Nu zijn er vermoedelijke renders uitgelekt van de Nokia C1, met Android.

Nokia C1 met Android

Nokia is achter de schermen druk bezig met de tijd dat ze zelf weer smartphones uit mogen brengen, zo bleek al uit eerdere geruchten. In 2016 loopt de overeenkomst met Microsoft af en uitgelekte concepten laten zien welke richting Nokia op wil. Wel heeft Nokia voor Android diverse apps uitgebracht waarvan Nokia HERE het meest bekend is. Ook Nokia Z Launcher en MixRadio zijn applicaties die door ex-Nokia medewerkers zijn ontwikkeld.

Nokia C1 Android

Vorig jaar bracht Nokia een eigen tablet uit met Android; de Nokia N1. De Nokia C1 deelt naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde ontwerp als de Nokia N1 tablet. De Nokia C1 smartphone moet beschikken over een 5,0 inch beeldscherm en over een USB-C aansluiting. Meer is er echter nog niet bekend over de smartphone, maar wel wordt gesproken over een instap-model, dus geen high-end vlaggenschip van de van oorsprong Finse fabrikant. Ook wordt er gesproken over een 8.0 megapixel camera, 5 megapixel front-camera en 2GB werkgeheugen, echter is hiervan nog niks concreets verder uitgelekt.

Nokia C1 Android

We moeten de renders van de mogelijke Nokia C1 met een korreltje zout nemen, maar wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de Android-smartphones van Nokia. Want stiekem missen we Nokia nog steeds in Android-land. Wat vind jij van het concept van de Nokia C1? Zie jij de comeback van Nokia met Android-smartphones wel zitten? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

via Weibo

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel