Nokia bevestigt terugkeer in 2016, mét Android [update]

Nokia zou naar verwachting in 2016 een comeback maken, met Android-smartphones. Nokia zou de aanval willen openen op Chinese merken als Huawei, Xiaomi en Lenovo.

Nokia met Android?

Volgens de laatste berichten komt Nokia in 2016 terug op de markt. Nokia werd vorig jaar april definitief overgenomen door Microsoft en Nokia verdween als naam van de mobieltjes. Onlangs verschenen er ook al geruchten over een Android-smartphone van Nokia onder de codenaam Nokia 1100.

nokia 1100 header

China

De president van Nokia China zou de terugkeer van de van oorsprong Finse fabrikant hebben bevestigd. De fabriek van Nokia in Sichuan zal gebruikt worden voor de productie van smartphones met Android. Meer wilde het hoofd van Nokia China niet prijsgeven. Tot 1 januari 2016 mag Nokia geen toestellen uitbrengen, zo is tijdens de overname door Microsoft afgesloten.

Wel zal Nokia naar verwachting in eerste instantie alleen in China de toestellen uitbrengen. De komst van Nokia naar Europa en Nederland staat voorlopig nog niet op de planning, zo is de verwachting. Voordat Nokia buiten China zal opereren wil het bedrijf eerst de strijd aangaan met merken als Huawei, Xiaomi en Lenovo.

Nokia X Android

Nokia X

Nokia lanceerde in februari 2014 de Nokia X-lijn. Deze toestellen waren voorzien van het Android-besturingssysteem maar sloegen totaal niet aan bij de consument. Deze toestellen draaide weliswaar op Android, maar waren door Microsoft helemaal aangepast waardoor de Android-beleving ver te zoeken was.

nokian1-header

Nokia N1 tablet

Nokia heeft daarnaast de Nokia N1 tablet, welke draait op Android. De verwachtingen van dit apparaat zijn hoog. Daarbij is de ontwikkel-afdeling van Nokia nog bekend van apps voor Android zoals de populaire navigatie-app HERE en de Z Launcher. Ook is Nokia nog steeds bezig met Nokia MixRadio.

Zit jij op de terugkeer van Nokia te wachten? Laat het weten door een reactie onder dit bericht achter te laten.

UPDATE 26-04-2015 14:36Nokia heeft op haar eigen website een statement geplaatst waarin het bericht over dat Nokia met nieuwe (Android-)smartphones zou komen, onderuit wordt gehaald. Nokia geeft aan dat de Chinese president van Nokia verkeerd geciteerd is en dat het verhaal niet klopt. Of het inderdaad echt zo is dat Nokia geen verdere toekomstplannen heeft, als 31 december 2015 de overeenkomst met Microsoft afloopt, is nog even afwachten.

Nokia laat in de verklaring het volgende weten:

Nokia reaffirms it currently has no plans to manufacture or sell consumer handsets

April 26, 2015

SUNNYVALE, Calif. – Nokia notes recent news reports claiming the company communicated an intention to manufacture consumer handsets out of a R&D facility in China. These reports are false, and include comments incorrectly attributed to a Nokia Networks executive.

Nokia reiterates it currently has no plans to manufacture or sell consumer handsets. – Nokia

bron SCDaily
via Go2Android

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel