Lenovo Vibe Shot: uitgebreide camera-phone met authentieke vormgeving

Lenovo heeft in Barcelona op het Mobile World Congress de Lenovo Vibe Shot aangekondigd. De Lenovo Vibe Shot heeft de authentieke vormgeving van een digitale camera, met uitgebreide mogelijkheden op het gebied van het maken van foto’s.

Lenovo Vibe Shot

De Lenovo Vibe Shot is een smartphone, maar wanneer er naar de achterzijde van het toestel gekeken wordt doet de Vibe Shot meer denken aan een digitale camera. Dat is niet eens een gekke conclusie, gezien de Lenovo Vibe Shot is voorzien van een 16 megapixel camera met een zesdelige modulaire lens en een triple-LED flitser.

Lenovo Vibe Shot

De camera heeft op de Lenovo Vibe Shot meer te bieden. Het toestel is voorzien met sensoren en technieken waardoor bij donkere achtergronden, het licht toch mooi weergegeven kan worden. Voor scherpe foto’s is de optische beeldstabilisatie aan boord en is het snel maken van een foto mogelijk met de infrarood-sensor.

Lenovo Vibe Shot

Het vastleggen van een foto kan zowel via het touchscreen als via de fysieke sluitertoets, die op de Lenovo Vibe Shot is te vinden. Aan de voorzijde is een 8 megapixel camera geplaatst zodat het maken van een selfie ook prima gaat met dit Lenovo toestel. De Lenovo Vibe Shot is voorzien van uitgebreide standen. In de smart-modus herkent de camera zelf welke stand het beste past bij het te fotograferen object. Bij voedsel zal automatisch de voedsel-modus geactiveerd worden op de Vibe Shot.

Lenovo Vibe Shot

Lenovo voorziet de Lenovo Vibe Shot van Android 5.0 Lollipop, een Qualcomm Snapdragon 615 octa-core 64-bit processor, 3GB RAM-geheugen, 32GB intern geheugen, een mogelijkheid om het geheugen uit te breiden, 4G ondersteuning en dual-sim mogelijkheid.

De Lenovo Vibe Shot heeft verder een Full-HD 5 inch display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Zowel de voorzijde als de achterzijde van het toestel zijn van Gorilla Glass en aan de zijkanten is het toestel voorzien van aluminum.

Het is echter nog maar de vraag of de Lenovo Vibe Shot naar Nederland zal komen. Wanneer dit het geval is, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Bron en foto’s: Engadget

Lees ook

Reageer op dit artikel