Lenovo Tab V7 met Android Pie blaast ‘phablet’ nieuw leven in

De naam ‘phablet’ hebben we al weer een tijdje niet gehoord. Toch heeft Lenovo tijdens het Mobile World Congress deze term een nieuw leven ingeblazen. Het bedrijf presenteert de Lenovo Tab V7; een combinatie van smartphone en tablet.

Lenovo Tab V7

De Lenovo Tab V7 is vandaag onthuld op het Mobile World Congress in Barcelona. De fabrikant van onder andere laptops, tablets en andere apparaten blaast met dit apparaat de phablet een nieuw leven in. Het combineert een tablet en een smartphone in één apparaat; voor een betaalbare prijs.

Lenovo Tab V7

Het toestel biedt een 6,9 inch Full-HD+ beeldscherm. Tevens is er ruimte voor dual-sim +  een geheugenkaart en kun je dus gewoon bellen met je phablet. De Lenovo Tab V7 wordt aangedreven door een Snapdragon 450 octa-core processor van Qualcomm, samen met 4GB RAM en 32/64GB opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 5180 mAh en kan via de USB-C aansluiting worden opgeladen. Aan de achterzijde zit een vingerafdrukscanner.

Lenovo Tab V7

Voor het maken van foto’s is er een 13 megapixel camera aan de achterzijde en 5 megapixel camera aan de voorzijde. De Tab V7 is verder uitgerust met WiFi 2.4GHz en 5GHz, GPS, FM-radio en draait op Android 9 Pie. Lenovo brengt het toestel in april 2019 op de markt (ook in Nederland), voor een bedrag van 249 euro.

Lees ook

Reageer op dit artikel