Samsung Galaxy Tab S5e aangekondigd: betaalbare tablet met prima specs

Samsung heeft een nieuwe tablet aangekondigd in het meer betaalbare segment; de Samsung Galaxy Tab S5e. Nee, het is niet de opvolger van de S4, ondanks dat de naam dit wel een beetje doet vermoeden. We zetten de details op een rij.

Samsung Galaxy Tab S5e

De Samsung Galaxy Tab S5e is de nieuwste tablet van de Koreaanse fabrikant en is vanmiddag officieel aangekondigd. De fabrikant geeft aan dat de tablet ontworpen is voor entertainment. Dit alles, samen met slimme functies in een dunne, lichte behuizing. De tablet is slechts 5,5 millimeter dik en weegt 400 gram.

Samsung Galaxy Tab S5e

Het apparaat is voorzien van een 10,5 inch Super AMOLED-scherm met WQXGA-resolutie (2560 x 1600 pixels). De tablet wordt geleverd met een snelle octa-core processor en een flinke 7040 mAh accu. De Galaxy Tab S5e is verkrijgbaar met 4GB RAM+64GB opslagruimte, of 6GB RAM en 128GB opslagruimte. Het geheugen is in beide gevallen uit te breiden met een geheugenkaart. De tablet beschikt over een USB-C poort, waar ook een headset op aangesloten kan worden.

Voor het maken van foto’s is de smartphone voorzien van een 13 megapixel camera aan de achterkant en 8 megapixel camera aan de voorzijde. Er kan in 4K gefilmd worden met 30fps. Er zijn vier speakers met Dolby Atmos voor de beste geluidskwaliteit.

Samsung Galaxy Tab S5e achterkant

De Samsung Galaxy Tab S5e kan overweg met Samsung DeX, zodat er een volwaardige pc-omgeving gecreëerd kan worden. Ook werkt het als eerste tablet met Bixby 2.0 en kun je alle slimme (Samsung-) apparaten bedienen vanaf de tablet; van tv tot robotstofzuiger.

Samsung brengt de tablet in april uit in Nederland. Er komt een LTE/4G-versie en een WiFi-editie. De prijs begint bij 399 euro.

Lees ook

Reageer op dit artikel