Moto G5 serie officieel: dit moet je weten over de G5 en G5 Plus

Op het Mobile World Congress heeft Lenovo-Motorola de nieuwe Moto G5 en Moto G5 Plus aangekondigd. De twee smartphones vallen binnen de vijfde generatie Moto G. In de afgelopen tijd zijn we veel te weten gekomen over de nieuwe toestellen en nu weten we dus de definitieve stand van zaken.

Moto G5 aangekondigd

De Moto G5-serie is aangekondigd. De serie bestaat uit de Moto G5 en Moto G5 Plus. In de afgelopen tijd konden we al meerdere malen kennismaken met de nieuwe toestellen. De telefoons zijn beiden voorzien van een metalen, waterafstotende behuizing en een vingerafdrukscanner die geïntegreerd is in de home-button. Ook zien beide toestellen er vrijwel hetzelfde uit. Daarbij draaien ze allebei op Android 7.0 Nougat en hebben ze een Micro-USB aansluiting. We zetten de details voor je op een rij,

Moto G5 Plus

Moto G5

De Moto G5 is uitgerust met een 5,0 inch Full-HD display. Het toestel wordt aangedreven door een octa-core processor met een rekenkracht van 1.4 GHz. De interne opslagruimte van 16GB/32GB kan uitgebreid worden met een geheugenkaart Aan de achterkant van het toestel is een 13 megapixel camera (f/2.0) te vinden en aan de voorzijde van de Moto G5 is een 5 megapixel front-camera geplaatst. De Moto G5 kan ook gebruikt worden om mee te filmen, in maximaal Full-HD resolutie. Tevens heeft Lenovo-Motorola gedacht aan de mogelijkheid voor dual-sim.

Jawel, Moto heeft de Moto G5 is voorzien van een 2800 mAh accu die verwisselbaar is. Dit is opvallend, want dit zien we nog maar zelden.

Moto G5

Moto G5 Plus

De Moto G5 Plus krijgt een 5,2 inch display mee met eveneens een Full-HD resolutie. Daarbij is er een Snapdragon 625 octa-core processor met een rekenkracht van 2.0 GHz. Het toestel is voorzien van 2GB/3GB RAM-geheugen en 32GB/64GB opslagruimte. De Moto G5 Plus heeft een 3000 mAh accu aan boord, maar is in tegenstelling tot de G5 niet verwisselbaar. Ook is de G5 Plus uitgerust met een 12 megapixel camera en 5 megapixel front-camera. Opvallend aan de camera is de extreem lage lichtgevoeligheid van f/1.7. Er kan in 4K gefilmd worden.

Beide toestellen worden geleverd met Google Assistant. Vandaag werd bekend dat de digitale assistent naar alle toestellen zal komen met Marshmallow en hoger. In Nederland zal de dienst ‘binnenkort’ beschikbaar komen.

Moto G5 Plus

Verkrijgbaarheid

De Moto G5 ligt vanaf april in de winkel en heeft een adviesprijs van 199 euro. De Moto G5 Plus kost 279 euro en ligt eveneens vanaf april in de winkels.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel