Motorola geeft meer duidelijkheid over het updatebeleid

Motorola heeft vanmorgen ons meer duidelijk gemaakt over het updatebeleid. We weten nu welke toestellen wel en niet updates kunnen verwachten, en voor welke periode. We zetten alle details voor je op een rij.

Motorola updatebeleid

Het updatebeleid van de diverse fabrikanten, is niet bij ieder bedrijf even goed in orde. Motorola heeft een wisselend updatebeleid gehad in de afgelopen tijd, en dus is het tijd om verduidelijking te scheppen. Die duidelijkheid hebben we nu gekregen van Motorola. De informatie is afkomstig van manager smartphones van Motorola Benelux, Ruben Weenink.

Motorola stopt in ons land met de C-serie, die wordt niet meer gevoerd in Nederland. De instapmodellen vinden we in de E-serie, gevolgd door de hoge mid-end G-serie en de high-end toestellen in de Z-serie.

E-serie

Voor de Moto E-serie is het volgende bepaald; geen OS-update, wel voor twee jaar beveiligingsupdates. Deze worden iedere 60-90 dagen uitgerold. Dit geldt dus ook voor de Moto E5 en E5 Plus. Deze draaien allebei al op Android 8.0 Oreo vanuit de doos.

Moto g6

G-serie

De Moto G-serie is onderverdeeld in twee varianten. De Play krijgt één OS-update, samen met twee jaar lang beveiligingsupdates. Ook deze worden iedere 60-90 dagen beschikbaar gesteld. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Moto G6 Play.

Bij de Moto G-serie het ‘standaard’ model en de Plus, geldt een periode van drie jaar waarin het toestel bijgehouden wordt met beveiligingsupdates. Ook hiervan geldt een periode van 60-90 dagen. Daarbij wordt ook voor deze toestellen één Android-versie update beloofd. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Moto G6 en Moto G6 Plus.

Voor de Moto G4 Plus wordt een uitzondering gemaakt. Deze zal later de Android 8.0 Oreo update ontvangen. Dit was omdat dit eerder door Motorola verkeerd gecommuniceerd werd.

Z-serie

Tot slot is de Moto Z-serie genoemd. Deze toestellen, ook de Play-varianten, krijgen gedurende drie jaar beveiligingsupdates. De Moto Z-serie krijgt twee updates van Android-versies.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel