Motorola presenteert drie nieuwe Moto G6 toestellen

De Motorola Moto G6 serie gaat al enige tijd rond in het geruchtencircuit. Nu is het moment definitief dat de toestellen door Lenovo-Motorola officieel zijn aangekondigd. Het gaat om drie toestellen; de Moto G6, Moto G6 Play en Moto G6 Plus.

Moto G6 serie aangekondigd

De opvolgers van de Moto G5-serie zijn een feit. De fabrikant heeft de Moto G6-serie onthuld die bestaat uit drie toestellen. Alle drie de telefoons hebben een beeldverhouding van 18:9, draaien op Android 8.0 Oreo en hebben ook bij de front-camera een LED-flitser.

Moto G6

De Moto G6 is voorzien van een 5,7 inch Full-HD+ beeldscherm, een Snapdragon 450 octa-core processor (1.8 GHz) en een vingerafdrukscanner aan de voorzijde, in de home-button. Het toestel is voorzien van een speciale coating die de Moto G6 spatwaterdicht maakt.

Er is een variant met 3GB RAM/32GB opslagruimte en een variant met 4GB/64GB; in beide gevallen kan het geheugen uitgebreid worden met een geheugenkaart. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh. Aan de achterkant bevindt zich een dual-camera met 12MP+5MP. De camera aan de voorzijde telt 8 megapixel. De Moto G6 wordt voorzien van een 3000 mAh accu en heeft ook NFC aan boord.

Moto G6

Moto G6 Plus

Bij de Moto G6 Plus zien we een 5,9 inch Full-HD+ beeldscherm. Er is een Snapdragon 630 2.2 GHz octa-core processor met 4GB RAM en 32GB opslagruimte. Ook wordt er een variant met 6GB/64GB uitgebracht. Ook hier is ruimte voor een geheugenkaart.

Aan de achterkant krijgt de Moto G6 Plus een dual-camera met 12MP en 5MP. Aan de voorzijde is een 8 megapixel camera geplaatst. Onder het scherm bevindt zich de vingerafdrukscanner en er is een 3200 mAh accu aanwezig.

Moto G6 Plus

Bij de G6 (Plus) vinden we een uitgebreide camera vol mogelijkheden. Deze geeft je toegang tot een hoop interessante functies. Denk aan selectieve focus, en het selectief selecteren van zwart-wit gedeelten in een foto. Ook kun je gebruik maken van de manuele instellingen, de automatische herkenning van bijvoorbeeld landschappen en objecten.

De toestellen bieden ook ondersteuning voor face unlock, ofwel het ontgrendelen van het toestel met je gezicht. De vingerafdrukscanner van de toestellen bieden niet alleen de mogelijkheid snel te ontgrendelen, maar je kunt ook acties laten uitvoeren door er vanuit verschillende kanten met je vinger overheen te vegen.

Moto G6 Play

De derde smartphone uit de G6-reeks is voorzien van een 5,7 inch display met HD+ resolutie. De Snapdragon 427 quad-core processor heeft een rekensnelheid van 1.4 GHz en komt met 2GB/3GB RAM en 16GB/32GB opslagruimte. Het toestel wordt voorzien van een riante 4000 mAh accu en krijgt een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Vooral de grote batterij is bij dit model de belangrijkste feature.

Moto G6 Play

De camera van de Moto G6 Play telt 13 megapixel achterop, 8 megapixel voorop. Ook de Moto G6 Play biedt een aantal extra camera-opties; waaronder de manuele modus. Het toestel beschikt tevens over twee microfoons voor optimale opnamekwaliteit.

Verkrijgbaarheid

De Moto G6, Moto G6 Plus en Moto G6 Play zijn initieel verkrijgbaar in Brazilië en Mexico. Later komt het toestel ook naar Europa. Voor de Moto G6 ligt de retailprijs op 249 euro, de Moto G6 Plus zal 299 euro gaan kosten en de Moto G6 Play krijgt een prijskaartje van 199 euro. De Moto G6 Plus verschijnt volgende maand al, de twee andere toestellen laten tot juni op zich wachten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel