Nokia: video laat feature-phone zien met Android

Nokia zou een feature-phone uit willen brengen met Android. In een nieuwe video is dit nu terug te zien, waarbij een aantal interessante zaken opvallen. Zo draait de telefoon (die eruit ziet als een Nokia van een paar jaar terug) op Android 8.1.

Feature phone met Android

Nokia presenteerde onlangs op de IFA in Berlijn een aantal feature phones. Het zijn toestellen die eruit zien als een prepaid-toestelletje. De door Nokia getoonde modellen waren voorzien van Kai OS, een soort van smart-platform waarbij gebruikers toch bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van diensten als de Google Assistent en WhatsApp. Nu lijkt het erop dat Nokia verder wil experimenteren met toestelletjes; feature-phones met Android.

In een video zien we een nog onbekende Nokia met een aangepaste versie van Android. We zien een snelle blik op de Google Assistent en ook Maps komt voorbij. Mogelijk is dit een lichtgewicht versie van Android, waarbij het doorgaat onder de naam Android Go. In de video gaat het om Android 8.1 Oreo. Volgens de bron komt Google met meer informatie over deze feature-phone van Nokia op 15 oktober. Dan wordt ook de Pixel 4 gepresenteerd.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel