Nokia op IFA 2019: dit zijn de Nokia 6.2, 7.2 en meer toffe toestellen

Tijdens de IFA heeft HMD Global vijf nieuwe Nokia-smartphones gepresenteerd. Daarbij zien we ook een nieuwe feature-phone. We zetten de details van de nieuwe Nokia vijf op een rij. Ook is er een nieuwe Original, de Nokia 2720 Flip.

Nokia op IFA 2019

Voor de eerste keer in de geschiedenis dat het onder de vlag wappert van HMD Global, heeft Nokia een persconferentie gehouden tijdens de IFA in Berlijn. Het merk heeft daar vijf nieuwe toestellen gepresenteerd, waaronder één feature-phone en een ‘original’ toestel.

Nokia IFA 2019

Smartphones

We beginnen met de introductie van een aantal nieuwe smartphones. Zoals verwacht heeft HMD Global de Nokia 7.2 gepresenteerd, maar er is meer nieuws. Het merk komt ook met de Nokia 6.2.

Nokia heeft de toestellen voorzien van een fysieke Google Assistent-knop, zoals we eerder zagen bij bijvoorbeeld de Nokia 3.2 en 4.2. Met de nieuwe Ambient Mode kun je tijdens het opladen je muziek of smart home-apparaat bedienen en tevens verschijnt er een mooie fotopresentatie, als je dit wilt.

Nokia 6.2

Nokia 6.2

De Nokia 6.2 is een stijlvolle telefoon met een mooi design. Aan de achterzijde zien we een triple-camera in de vorm van een ronde cameramodule. In het scherm is een notch te vinden, aan de achterzijde heeft de Nokia 6.2 een vingerafdrukscanner. Juho Sarvikas van Nokia belooft een batterijduur van 2 dagen.

Nokia 6.2 zwart

Voorop zit een 6,3 inch Full-HD+ beeldscherm. Deze is in staat om je content in HDR te tonen, waardoor de kleuren nog beter van het scherm spatten. Nog even terugkomend op de camera; deze bevat naast de hoofdsensor ook een dieptesensor en groothoeklens.

Je kunt de Nokia 6.2 kopen voor 249 euro. De telefoon is vanaf oktober verkrijgbaar. Alle specificaties van de telefoon vind je via de button onderaan het artikel op de toestelpagina.

Je kunt de Nokia 6.2 kopen bij: Coolblue, Bol.com, Mobiele n Belsimpel.

Nokia 7.2

Nokia 7.2

De langverwachte Nokia 7.2 is ook aangekondigd door HMD Global. Volgens Sarvikas is dit het moment waar ze het meest trots op zijn. Net als de 6.2 is er aan de achterkant een triple-camera, en heeft de 7.2 nog een aantal extra functies. Deze heeft een 48 megapixel hoofdsensor, aangevuld met een diepte- en groothoeksensor. De camera moet ook in omgevingen met weinig licht de mooiste foto’s maken.

Nokia 7.2 zwart

Voorop zit een 20 megapixel camera, in de notch. Het scherm is van dezelfde kwaliteit als die van de Nokia 6.2, zo stelt Nokia. Dit betekent dat je content van het scherm spat in HDR.

De Nokia 7.2 is zeer scherp geprijsd met een prijskaartje van 349 euro. Je kunt de telefoon aanschaffen vanaf eind september. Alle specificaties van de telefoon vind je via de button onderaan het artikel op de toestelpagina.

Je kunt de Nokia 7.2 kopen bij: Coolblue, Bol.com, Mobiel, MediaMarkt en Belsimpel.

Feature-phones

Naast twee nieuwe smartphones, zijn er ook drie andere toestellen aangekondigd. Die bespreken we hieronder.

Nokia 110

Nokia 110

Het minst spannende; dat is de Nokia 110. Het is een klassiek toestel met een kleurenscherm en geeft je toegang tot verschillende games zoals Doodle Jump en natuurlijk Snake. Voor 25 euro kun je dit kleurrijke toestel vanaf deze maand aanschaffen.

Nokia 2720 Flip

Nokia 2720 Flip

De Nokia Originals-serie is ook uitgebreid met een nieuwe flip-phone. Dit toestel heeft de naam Nokia 2720 Flip, inclusief ondersteuning voor 4G. Daarbij heeft het toestel het uiterlijk van een toestel van jaren geleden, maar heeft hij veel meer te bieden. Met het scherm aan de buitenkant krijg je inzicht in je notificaties. Opengeklapt heb je toegang tot bijvoorbeeld WhatsApp, maar ook tot de Google Assistent. De Nokia 2720 Flip draait op KaiOS, en draait dus niet op Android.

Ingebouwd is ook een veiligheids-functie. Hiermee kun je een bepaalde toets indrukken en worden vijf ingestelde contacten gewaarschuwd. Het toestel komt in september uit voor 99 euro.

Nokia 800 Tough

De Nokia 800 Tough is ook een nieuwe telefoon die HMD Global heeft gepresenteerd. Het is een van de meest robuuste Nokia’s allertijden. Hij kan tegen vuil en water en voldoet aan militaire standaarden. Net als de Nokia 2720 Flip heeft ook deze telefoon ondersteuning voor Google Assistent en kan het Kai OS overweg met WhatsApp, Facebook en andere toepassingen. De accu moet het 43 dagen stand-by uithouden, zo belooft Nokia. Er is ook 4G aanwezig op de telefoon.

Nokia brengt de 800 Tough uit in oktober voor een prijs van 119 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel