Nokia gaat stoppen met het agressief sluiten van apps

Nokia scoorde eerder slecht in een onderzoek naar het agressief sluiten van apps. HMD Global gaat daar nu wat aan doen, en stopt met het agressief sluiten van applicaties.

Agressief sluiten van apps

Eerder dit jaar verscheen er een onderzoek waaruit bleek dat Nokia-smartphones op een agressieve manier apps afsluiten. Dit heeft als gevolg dat bij sommige apps je meldingen niet doorkomen, of dat apps afgesloten worden die eigenlijk nog actief hadden moeten zijn. Dit leverde in het onderzoek de twijfelachtige eer op van de eerste plaats. Na het onderzoek heeft HMD Global een onderzoek ingesteld.

Nokia 8.1 accu

Inmiddels heeft Nokia besloten te stoppen met hun Evenwell-technologie. Deze techniek was bedoeld voor het optimaliseren van het batterijverbruik onder Android Nougat en Oreo. Omdat Google met de komst van Android Pie Adaptive Battery introduceerde, was deze techniek niet meer nodig. HMD Global heeft de techniek als test uitgeschakeld op sommige devices, en de ervaringen van gebruikers zijn positief. Dit is gebeurd met de update naar Android 9 Pie. Het agressievere Evenwell is dankzij Adaptive Battery niet langer meer nodig.

Het afsluiten van apps was in de beginjaren van Android wellicht nog weleens verstandig, inmiddels is dat zeker niet meer het geval. Sommige apps dienen op de achtergrond actief te blijven. Apps die je regelmatig gebruikt kun je in de meeste gevallen sowieso beter niet afsluiten, omdat het meer energie vraagt als deze steeds opnieuw moeten worden ingeladen. Uit het meest recente onderzoek blijkt dat Samsung en Huawei nu het meest agressief zijn in het afsluiten van apps.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel