Nieuwe Nokia batterijtechnologie kan accuduur verdubbelen

We vragen steeds meer van onze smartphones en tegelijkertijd komen er allerlei nieuwe technologieën op zoals 5G. Om te zorgen dat deze batterijen in deze apparaten wel aan onze vraag kunnen voldoen, is Nokia bezig met nieuwe batterijtechnologie.

Meer capaciteit en minder oppervlakte

Als het aan Nokia ligt worden batterijen compacter maar moet dat tegelijkertijd ook een verdubbeling van de capaciteit op gaan leveren. De nieuwe technologie moet helpen bij de vraag naar 5G smartphones maar ook bij IoT-apparaten en duurzame energiebronnen. Onderzoekers van het Nokia Bell Labs en het SFI Centre voor Advanced Materials and BioEngineering Research werken aan deze vernieuwende technologie.

Volgens de onderzoekers zou de batterijtechnologie nu al 2,5 keer zoveel kracht leveren in hetzelfde formaat als huidige batterijen. Op de nieuwe technologie is onlangs patent aangevraagd om het later te kunnen verkopen.

De technologie zou verder niet heel veel duurder moeten zijn dan de batterijtechnologie die nu al in smartphones zit verwerkt. Overigens zal de technologie niet meteen in smartphones zitten, dat zou nog wel een aantal jaar kunnen duren.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel