‘Nokia komt volgend jaar met “goedkopere” 5G-smartphone’

We kunnen volgend jaar een ‘goedkopere’ 5G-smartphone verwachten van Nokia. Dit laat de topman van HMD Global weten in een interview. 5G-toestellen zijn doorgaans erg duur.

Goedkope 5G-smartphone van Nokia

De opvolger van 4G wordt 5G en veel providers zijn wereldwijd bezig met de voorbereidingen hiervan. T-Mobile heeft al meermaals gezegd dat het in 2020 een landelijk dekkend 5G-netwerk wil hebben in Nederland. Maar je hebt niets aan 5G zonder een 5G-toestel. Het probleem daarvan is dat het doorgaans erg dure toestellen zijn. De OnePlus 7 Pro 5G kost iets minder dan 1000 euro, terwijl de Galaxy S10 5G van Samsung zo’n 1200 euro kost.

In een interview laat Juho Sarvikas, topman van HMD Global, weten dat het kans ziet om marktaandeel te veroveren met een goedkopere 5G telefoon. Sarvikas zegt hierover het volgende; “I would say affordable in relation to what’s available today. I would love to see us at half of the price where you have 5G today.” 

Of Nokia inderdaad met een 5G-smartphone voor de helft van de prijs komt, is niet helemaal duidelijk, maar de uitspraken doe je niet zomaar. Voor de realisatie werkt HMD Global samen met Qualcomm en Nokia. De netwerkafdeling van Nokia heeft jarenlange ervaring met netwerken en communicatie.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel