‘Nokia MixRadio komt naar Android’

Nokia MixRadio wordt naar verwachting op korte termijn uitgebracht voor het Google Android-besturingssysteem. Nokia MixRadio is de muziek streamingdienst van de Finse fabrikant, welke onlangs werd overgenomen door softwaregigant Microsoft. 

Nokia MixRadio zal binnenkort uitgebracht gaan worden voor Apple iOS en Google Android. Bronnen melden aan The Guardian dat de streamingdienst van Nokia nog wel voorgeïnstalleerd zal blijven op Windows Phone-smartphones. In 2011 werd de muziekdienst gelanceerd onder de naam Nokia Music.

Nokia MixRadio

Nokia MixRadio is een dienst waarbij je de keus hebt uit tal van afspeellijsten in een bepaald thema. De lijsten worden samengesteld door Nokia zelf en kunnen kosteloos door de gebruikers beluisterd worden, zonder advertenties. Nokia MixRadio biedt wel sinds begin 2013 de mogelijkheid om tegen betaling de geluidskwaliteit te verbeteren en onbeperkt tracks over te slaan. In de gratis versie van Nokia MixRadio kan dit maximaal een aantal keer, binnen een bepaalde tijd.

Momenteel is Nokia MixRadio in 31 landen beschikbaar op Windows Phone-apparaten. Echter ligt er een groot aantal concurrenten op de loer zoals Spotify en Deezer. Deze diensten bieden eveneens een soortgelijke functie aan waarbij afspeellijsten samengesteld worden aan de hand van bepaalde thema’s. Wanneer Microsoft en Nokia MixRadio uitbrengen voor Android is niet bekend, maar dit zal op korte termijn zijn.

Afgelopen week maakte Microsoft bekend dat het stopt met de ontwikkeling van Nokia X-toestellen met Android. Daarnaast zullen 18.000 ontslagen vallen bij de van oorsprong Finse fabrikant van mobiele telefoons.

Via: Inside-Handy

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel