Microsoft bevestigt: Nokia komt met vier Android-toestellen

Het van oorsprong Finse Nokia zal nog dit jaar, en volgend jaar met minimaal vier Android-toestellen komen. Al eerder zou Nokia bevestigd hebben dat het drie of vier apparaten met Android uit zal brengen. Microsoft heeft nu meer informatie losgelaten over de toekomst van Nokia.

Nokia en Android

In de afgelopen weken en maanden zijn we steeds meer te weten gekomen over de toekomst van Nokia. Nadat het enkele jaren geleden door Microsoft werd overgenomen, bleef het vrij stil rondom het bedrijf. Echter wordt nu meer duidelijk over het toepassen van Android op verschillende Nokia-toestellen. Zo doken eerder al berichten op over de smartphone met de codenaam Nokia P1 en de 13,8 inch tablet; Nokia D1C.

Nokia Android
Een concept-smartphone

Het antwoord van Microsoft

James Rutherfoord, CEO van de mobiele divisie van Microsoft Azië, heeft nu verdere informatie gegeven. Zo zullen nog dit jaar, in het vierde kwartaal van 2016, twee Android-toestellen van Nokia gepresenteerd worden. Ook voor het begin van het tweede kwartaal van 2017 zullen er minimaal twee smartphones van Nokia gepresenteerd worden. Er wordt niks losgelaten over de eerder opgedoken 13,8 inch Android-tablet van Nokia.

Waarom Microsoft nu wat loslaat over de toekomst van Nokia en Android is niet duidelijk. Het mobiele Windows is immers een ‘concurrent’ voor Android. Op het Mobile World Congress van 2017 zal Nokia met groot nieuws komen, zo liet de fabrikant eerder weten. DroidApp zal je uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel