Nokia P1: meer informatie over nieuwe high-end smartphone op straat

Nokia komt nog dit jaar met meerdere nieuwe toestellen. Dit weekend verschenen er al details over de Nokia D1C; een mid-end smartphone met Android 7.0 Nougat. Nu krijgen we ook meer details over een nieuwe high-end smartphone; de Nokia P1. Wat kunnen we van Nokia verwachten?

Nokia door de jaren heen

Als je over een van de grootste technologiebedrijven praat van een jaar of vier, vijf geleden dan kan je Nokia gewoon niet vergeten. Ze waren marktleider in het verkopen van telefoons, tot dat er veranderingen kwamen op de markt van telefoons. Nu zijn er meer specificaties uitgelekt over de Nokia P1, de high-end smartphone van Nokia.

Nokia ging niet mee met de veranderingen en bleef steken bij Symbian OS voor een veel te lange tijd. Daarna zijn ze weliswaar geswitched naar MeeGo OS, maar geen van beide hebben ooit het publiek getrokken waarop Nokia had gehoopt. De verkeerde besluiten bleven zich opstapelen tot op het punt waarop ze een samenwerkingsverband aangingen met Microsoft, onderdeel van dit verband was dat Nokia alleen nog maar Windows Phone smartphones op de markt zou brengen. Niet veel later heeft Microsoft de knoop doorgehakt en kochten ze de volledige mobiele divisie. Dit betekende het einde van Nokia voor hoe we het tot op dat punt kende.

Er is een maar, en dat is dat Microsoft recent heeft besloten om de merknaam Nokia te verkopen en het lijkt erop alsof Foxconn-dochter HMD druk bezig is met het ontwikkelen van Android gebaseerde smartphones onder de Nokia branding. Een paar dagen geleden nog was de Nokia D1C te vinden op Geekbench, een populaire benchmarktest voor telefoons en tablets.

Nokia P1

Nokia P1

Het lijkt erop alsof er nog wat meer informatie naar buiten is gekomen over de recent gelekte Nokia P1. Als we de informatie mogen geloven dan draait de Nokia P1 op Android, is hij IP68 gecertificeerd, en zal er zowel een 5,0 inch als een 5,5 inch versie beschikbaar komen met beide een QHD (2560 x 1440) resolutie.

Daarnaast meldt de bron dat het een goede camera zal hebben aan de achterkant, al hebben wij hier nog geen specifieke informatie over. De telefoon zal verder volledig opgetrokken zijn uit aluminium en uit de doos zal de telefoon draaien op Android 7.0 Nougat met Nokia’s eigen Z Launcher. De verwachting is dat de telefoon voor het einde van het jaar nog beschikbaar komt.

Dat is voor nu alles wat er gelekt is, maar op basis van specificaties die we tot nu toe hebben verwachten wij dat de telefoon zal beschikken over een Qualcomm Snapdragon 820 of 821 SoC en minimaal 4GB aan RAM. Zie jij deze Nokia wel zitten? We zijn benieuwd naar je mening; laat een reactie achter onder het bericht.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel