Nokia D1C met Android 7.0 Nougat opgedoken in benchmark

Van de zomer liet Nokia al doorschemeren dat het nog dit jaar wil beginnen met het aankondigen van Android-smartphones. We zouden er zelfs drie of vier kunnen verwachten. Nu is de de Nokia D1C opgedoken in een benchmark. Is dit de eerste Android-smartphone van Nokia die we gaan zien?

Nokia D1C

We missen Nokia, althans, veel van ons wel. Maar van de zomer kwam daar het goede nieuws dat we aan het eind van 2016 de eerste aankondiging konden verwachten van een Android van Nokia. Het van oorsprong Finse bedrijf zal hiervoor samenwerken met verschillende partners, waaronder Foxconn.

Wanneer de aankondiging van Nokia plaats zal vinden is niet bekend op dit moment. Wel zijn er nieuwe aanwijzingen gevonden over Nokia-smartphones met Android. In een Geekbench benchmark is de Nokia D1C opgedoken. Hiermee krijgen we de vermoedelijke specificaties van een mid-end smartphone van Nokia te zien.

Nokia D1C benchmark

Snapdragon 430

Als we afgaan op de informatie uit de benchmark zal het toestel voorzien worden van een Qualcomm Snapdragon 430 octa-core processor met een rekenkracht van maximaal 1.4 GHz. Verder is er 3GB aan RAM-geheugen en draait de telefoon op Android 7.0 Nougat. Dit betekent dat het toestel over maximaal een Full-HD beeldscherm zal beschikken. De processor kan namelijk niet overweg met een 2K-display.

Verwachting

Veel meer weten we helaas nog niet over de Nokia D1C. De smartphone-camera kan volgens de specificaties van Qualcomm telt maximaal 21 megapixel, een video-opnamekwaliteit van maximaal 1080p Full-HD, is er Bluetooth 4.1 en mogelijk ondersteuning voor NFC. Het toestel krijgt naar verwachting ondersteuning voor Quick Charge om de accu sneller vol te laden.

Zodra er meer informatie is over de Nokia-smartphones met Android, dan lees je dat natuurlijk op DroidApp.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel