Bevestigd: Nokia komt nog dit jaar met aankondiging Android-toestellen

Nokia zal nog dit jaar, aan het einde van het vierde kwartaal, haar eerste lichting Android-apparaten aankondigen. Het gaat hierbij om zowel nieuwe smartphones als nieuwe tablets. Al langere tijd wachten we op een teken van leven van de mobiele afdeling van Nokia; en dat moment is nu in zicht.

Nokia en Android

Het van oorsprong Finse Nokia heeft het plan liggen om nog dit jaar, aan het einde van het vierde kwartaal, een aantal nieuwe producten aan te kondigen. Het gaat hierbij om smartphones en tablets met Android. Echter houdt Nokia nog een slag om de arm en kan deze datum opgeschoven worden naar het eerste kwartaal van 2017. De bevestiging zou afkomstig zijn van Mike Wang, voorzitter van het management team van Nokia in China.

Tablets en smartphones

Er zullen in de komende zes maanden meerdere Android-toestellen onder de vlag van Nokia worden aangekondigd. Er wordt gesproken over 3 of 4 apparaten, waarbij zowel aan tablets als aan smartphones gedacht kan worden. Eerder kwamen er al berichten naar buiten over high-end Nokia smartphones met Android. Daarbij werd bekend dat de toestellen zullen beschikken over Android 7.0 Nougat en er een focus ligt op de camera.

Nokia P1

Microsoft

Na de overname van Nokia door Microsoft mocht Nokia niet onder eigen naam smartphones uitbrengen. Met de Lumia-lijn, bestaande uit Windows Phone toestellen, werd niet het gewenste succes behaald, wat Microsoft gehoopt had. Eind 2016 loopt deze beperking af en kan Nokia zelf weer aan de slag.

Partners

Hiervoor werkt Nokia met verschillende partners, om zo het bedrijf weer op de kaart te zetten. HMD is een Fins bedrijf bestaande uit ex-Nokia medewerkers en kocht eerder de licentierechten over. Ook voormalig CEO van Rovio (ontwikkelaar van Angry Birds) heeft een functie ingenomen bij HMD. Zij zullen verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van de nieuwe Nokia smartphones. De toestellen zelf zullen geproduceerd worden door Foxconn.

Zie jij een terugkeer van Nokia, met Android, wel zitten? Wij zijn benieuwd naar je mening.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel