Nokia: terug met premium-smartphone, maar heeft geen haast

Nokia heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona bekend gemaakt dat het terug zal komen met een premium-smartphone. Echter heeft Nokia daarbij ook aangegeven dat het geen haast heeft.

Terugkeer van Nokia

Dit jaar loopt de licentie af tussen Nokia en Microsoft dat er geen eigen toestellen van Nokia uitgebracht mochten worden. De CEO van Nokia heeft zondag op het Mobile World Congress in Barcelona bekend gemaakt dat het wil inzetten op een terugkeer op de smartphone-markt maar hiermee geen haast wil maken.

De kans is aanwezig dat Nokia in 2016 terugkomt met een premium-smartphone, maar het kan ook later zijn, bijvoorbeeld volgend jaar. Nokia is op dit moment op zoek naar de juiste partner voor het maken van een smartphone. Het zal niet zo zijn dat Nokia zelf de producten maakt.

Nokia C1 Android Windows mobile 10
Het eerdere verschenen concept. De Nokia C1 met zowel Android als Windows Mobile 10

Nokia zal wel invloed kunnen uitoefenen op de ontwikkeling van het product en ook de naam zal erop te zien zijn, het zal door een derde partij ontwikkeld worden. Op dit moment wordt Foxconn gezien als potentiële kandidaat hiervoor, maar Nokia wilde hier geen informatie over geven.

Volgens Nokia kan het van oorsprong Finse bedrijf nog altijd een impact hebben op de markt van de smartphones. Nokia is bij iedereen bekend en heeft een goede reputatie. Echter is de tijd dat iedereen een Nokia wild voorbij, dus wij zijn erg benieuwd hoe Nokia terug wil komen met haar smartphone.

Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel