Line trekt stekker uit muziekdienst ‘Nokia MixRadio’

Line heeft bekend gemaakt de stekker uit MixRadio te trekken. De muziekdienst was voor Line eigendom van Microsoft en was daarvoor bekend onder de naam Nokia MixRadio. Sinds enige tijd is de muziekdienst die gratis te gebruiken is ook als Android-app beschikbaar, maar aan dit verhaal komt nu een einde.

MixRadio

Line, bekend van de gelijknamige chat-app, nam in december 2014 muziekdienst MixRadio over van Microsoft. De streaming-dienst heeft al diverse naamsveranderingen gekregen en was eerder al bekend onder de namen OVI Music Store, Nokia Music en Nokia MixRadio. In 2007 werd de muziekdienst door Nokia het leven in geroepen en in april 2014 werd het overgenomen door Microsoft.

Nokia MixRadio

Line

Sinds december is de dienst eigendom van Line en dit bedrijf heeft vandaag bekend gemaakt te stoppen met de muziekdienst MixRadio. In mei kwam er nog de MixRadio app, nadat bijna een jaar ervoor al de eerste geruchten kwamen. Line laat weten dat in de komende weken de dienst zal worden stopgezet. Het bedrijf kan geen groei in de toekomst garanderen en ook financieel is MixRadio niet meer interessant volgens Line.

Nokia MixRadio

Line heeft in Japan en Thailand een eigen muziekdienst; Line Music. Echter is de komst van deze dienst naar andere landen lang niet zeker. Hierdoor zullen gebruikers van de dienst op zoek moeten naar een andere dienst zoals Spotify of Google Play Music. De app van MixRadio functioneert momenteel nog wel, wanneer de dienst definitief uit de lucht wordt gehaald is niet bekend gemaakt.

Concept

Met MixRadio kon je aangeven welke genres en artiesten je wilt horen. Op basis van deze gegevens maakt de app een eigen mix die zonder kosten offline kon worden opgeslagen. Per uur kon je maximaal zes keer een nummer overslaan. Wel kon je altijd tussendoor een andere afspeellijst starten en zo had je nooit dat je ergens naar luisterde wat je eigenlijk niet wilde. In MixRadio kreeg je ook interessante afspeellijsten voorgesteld zoals zomerhits, het Songfestival of de Top 40 van nu. Hiermee wist MixRadio zich te onderscheiden van de rest van de muziek-apps.

Persoonlijk ben ik een regelmatige gebruiker van MixRadio. Toch ken ik maar weinig mensen die MixRadio gebruikte voor het luisteren van muziek. Ben jij MixRadio gebruiker en naar welk alternatief stap jij over? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel