Nokia C9 opgedoken: wordt dit de eerste Android-smartphone van Nokia?

Nokia wil binnenkort terugkomen met een eigen smartphone en de kans is groot dat dit een Android-apparaat zal worden. De van oorsprong Finse fabrikant gaf eerder al aan dat het wil terugkomen met een eigen telefoon, maar zet hier geen haast achter. Nu zijn er foto’s en vermoedelijke details van de Nokia C9 met Android opgedoken.

Nokia C9

Nokia heeft sinds de overname door Microsoft niet helemaal stilgezeten. Hoewel het op het gebied van mobiele toestellen vrijwel stil bleef omdat Microsoft enkel de naam Lumia meenam, zijn we Nokia nooit vergeten. Een team van oud-Nokia medewerkers lanceerde de populaire navigatie-app HERE en ook Z Launcher is van hen afkomstig. Tot voor kort hoorde daar ook Nokia MixRadio bij. Eind februari liet Nokia weten terug te willen komen met een premium-toestel, maar dat dit geen haast heeft.

Op het internet zijn nu berichten opgedoken van de Nokia C9, wellicht de eerste echte Android-smartphone van de fabrikant. Volgens de bron is de Nokia C9 van een metalen frame voorzien en heeft een 21 megapixel camera aan de achterzijde en een 8 megapixel front-camera. Onder de motorkap van de C9 zit een Snapdragon 820 processor en is er 4GB aan werkgeheugen beschikbaar. Daarnaast zou het toestel beschikken over 32GB, 64GB of 128GB aan interne opslagruimte. Wat de accucapaciteit bedraagt is niet bekend, wel geeft de bron aan dat de accu verwisselbaar is.

We moeten wel nog even afwachten of de geruchten over de Nokia C9 kloppen, want Nokia heeft hierover nog niks naar buiten losgelaten. De foto’s in dit bericht betreffen renders, het kan dus zijn dat de vormgeving van de Nokia C9 er totaal anders uit zal gaan zien.

Lees ook

Reageer op dit artikel