Nokia: ‘we komen terug met smartphones, maar het is ingewikkeld’

Nokia komt definitief terug met eigen smartphones. Na alle speculatie over nieuwe Nokia smartphones (eventueel met Android) heeft Nokia nu zelf gereageerd op alle berichten in de media. Het is echter niet gemakkelijk om terug te komen, zo zegt Nokia in de verklaring.

Nokia komt terug

Nokia komt terug. Het merk is al veertien jaar de grootste mobiele telefoonmaker in de wereld, maar de laatste jaren is hier flink verandering in gekomen, in minder positieve zin. Nokia staat volgens het merk voor kwaliteit, innovatie en het maken van connecties tussen mensen. Nog steeds wordt het merk erkend door miljoenen mensen over de hele wereld. Dit ziet Nokia als een groot compliment.

Apps

Het Finse bedrijf laat weten in een blogpost dat vandaag de dag Nokia zich nog steeds bezig zal houden met mobiele netwerkinfrastructuuur. Daarnaast blijft Nokia actief voorlopig met verschillende locatie- en kaartdiensten. Het meest populaire en herkenbare voorbeeld is de navigatie-app HERE. Ook kennen we de app MixRadio, die ontwikkeld is door Nokia’s ontwikkelaarsteam. Daarnaast is ook Nokia Z Launcher een populaire app voor Android. Maar toch zijn er al plannen voor meer, in de vorm van smartphones.

HERE Android
Ex Nokia-ontwikkelaars waren verantwoordelijk voor de populaire app HERE

Microsoft

In april 2014 werd de smartphone-tak van Nokia overgeheveld naar Microsoft. Dit heeft het merk niet heel veel goeds gedaan. Veel mensen zijn ontslagen die oorspronkelijk voor Nokia werkte. Toch ziet Nokia de toekomst rooskleurig tegemoet. Als voorbeeld noemt Nokia de eigen Android-tablet: Nokia N1. Hiervoor heeft het bedrijf samengewerkt met partners.

nokian1-header

Goede naam

Nokia wil terugkomen, en ons vermoeden is dat dat ook echt gaat lukken. Nokia heeft een zeer goede naam en reputatie. Een Android-smartphone van Nokia zien wij wel zitten. Toch zegt Nokia zelf dat het hiervoor een juiste partner zoekt die het zware werk uit handen kan nemen. Het doel is om ‘samen’ een geweldig product te leveren. Daarnaast zoekt Nokia een partner die verantwoordelijk is voor de productie, verkoop, marketing en ondersteuning voor klanten.

Nokia Android header

2016

De liefhebbers van Nokia zullen nog wel even moeten wachten op een smartphone van Nokia. Op zijn vroegst kan dit pas in het vierde kwartaal van 2016 gebeuren. Pas dan loopt de overeenkomst tussen Nokia en Microsoft af.

Wat denk jij van een terugkeer van Nokia op de smartphone-markt? Kansrijk, of gaat het floppen? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel