Nokia P1: wordt deze waterdichte smartphone Nokia’s eerste Android?

Op het internet zijn nieuwe berichten verschenen over een nieuwe smartphone van Nokia. Het gaat om een Android-smartphone van de van oorsprong Finse fabrikant. De Nokia P1 zou volgens de laatste berichten een kloon worden van de Sharp Aquos P1 en is waterdicht.

Nokia P1

Tot en met het derde kwartaal van 2016 mag Nokia geen smartphones uitbrengen onder eigen naam. Dit is het gevolg van de overeenkomst die met Microsoft is gesloten. Echter zijn we met zijn allen Nokia nog lang niet vergeten, en zij ons ook niet gelukkig. Op het internet zijn nu beelden opgedoken van de Nokia P1.

Sharp Aquos P1

Wat opvalt is dat de vormgeving van deze smartphone vrijwel identiek is aan die van de Sharp Aquos P1. Foxconn zou verantwoordelijk zijn voor de fabricage van de nieuwe Nokia-smartphones met Android. Foxconn nam eerder al InFocus-Sharp over, waardoor de kans op een Nokia-variant aanwezig is. Sharp smartphones worden namelijk niet verkocht in ons land.

Nokia P1

Mogelijke specificaties

Als we de specificaties van de Sharp Aquos P1 erbij pakken, dan zal de Nokia P1 voorzien zijn van interessante specificaties. Er is een 5,3 IGZO display met Full-HD resolutie. Daarnaast is er een 22,6 megapixel camera, 5 megapixel front-camera, 32GB interne opslagruimte, 3GB werkgeheugen en een krachtige Snapdragon 820 processor van Qualcomm. Tevens laat de foto zien dat we te maken hebben met een waterdicht toestel.

Over de Nokia P1 is verder nog maar weinig bekend. Op de foto’s lijkt het erop dat de Nokia P1 vervaardigd zal zijn uit metaal, of in ieder geval een metalen frame. Onder de behuizing gaat in ieder geval bij de Sharp Aquos P1 een 3000 mAh accu schuil met ondersteuning voor snelladen (Quick Charge 2.0).

Slag om de arm

We willen benadrukken dat het zeker ook mogelijk is dat de opgedoken Nokia smartphone niet zal verschijnen. Echter worden de berichten wel logischer doordat Sharp onderdeel is van Foxconn, iets waar Nokia ook mee in zee zou gaan. In het ‘slechtste geval’ kan het ook een Photoshop betreffen en moeten we nog langer wachten totdat we de een Android-smartphone van Nokia gaan zien. We houden je uiteraard op de hoogte!

Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel