Nokia D1C is geen smartphone, maar 13,8 inch Android-tablet: de specificaties

Naar verwachting komt Nokia tijdens het Mobile World Congress van 2017 met een comeback. Het bedrijf zal zoals het er nu naar uit ziet meerdere nieuwe apparaten aankondigen. We konden eerder al kennis maken met de Nokia P1 high-end smartphone. We schreven eerder ook al over de Nokia D1C, maar uit de nieuwe informatie lijkt het niet te gaan om een mid-end smartphone, maar een 13,8 inch tablet met Android 7.0 Nougat.

Nokia D1C

Gisteren werd bekend dat Nokia tijdens het MWC in Barcelona, eind februari, met “groot nieuws” zal komen. Nu zijn er in de afgelopen weken al verschillende details naar buiten gebracht over wat we precies kunnen verwachten. Zo is er de Nokia P1, een high-end smartphone die zal draaien op Android 7.0 Nougat.

Geen smartphone

Ook een ander apparaat kwam in het nieuws; de Nokia D1C. Waar bij alle eerdere informatie uitgegaan werd van een mid-end smartphone, lijkt dit nu anders te liggen. De Nokia D1C blijkt namelijk geen smartphone te zijn, maar een grote tablet. Uit nieuwe informatie blijkt dat we hier te maken hebben met een 13,8 inch tablet. De eerder verschenen informatie is verder gelijk, alleen wisten we tot nu toe niet wat de displaygrootte zou zijn. Eerder kwam Nokia al wel met de Nokia N1.

Nokia D1C tablet benchmark

13,8 inch display

Het 13,8 inch scherm krijgt een Full-HD resolutie mee en er is een Qualcomm Snapdragon 430 octa-core processor met een rekenkracht van 1.4 GHz. Verder is er 3GB aan RAM-geheugen, 16GB aan interne opslagruimte (waarvan circa 9GB beschikbaar is voor de gebruiker) en een 16 megapixel camera met de mogelijkheid om in 4K te filmen. De front-camera telt 8 megapixel. De Nokia tablet zal draaien op Android 7.0 Nougat.

Nokia N1 tablet
Nokia bracht eerder de Nokia N1 tablet uit met Android

Maar wanneer?

Meer informatie is op dit moment nog niet bekend over het nieuwe apparaat. Hopelijk komen we spoedig meer te weten over het nieuwe apparaat waarmee Nokia terug wil komen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de aankondiging van Android-apparaten van Nokia.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel