F-Stop Gallery: persoonlijke galerij-app vol mogelijkheden (review)

Een galerij-app voor je Android; in de Play Store is er een enorme keuze aan dit soort applicaties. F-Stop Media Gallery is een applicatie waarmee je veel mogelijkheden tot je beschikking hebt. Of je nou je dagelijkse foto’s of video’s van vakantie wilt bekijken, F-Stop biedt het allemaal. Wij testen de applicatie in een review.

F-Stop Media Gallery

Android kent vele fotogalerijen en ook vrijwel elke fabrikant van smartphones levert zijn eigen applicatie mee. Iedere galerij-app heeft zijn eigen functies waarmee ze boven de anderen uit wil springen. Google Foto’s maakt bijvoorbeeld leuke collages of filmpjes van gebeurtenissen. Een andere roept weer de beste te zijn in het automatisch indelen in categorie. Toch zullen er veel Android liefhebbers zijn die hun mega collectie aan foto’s zelf willen indelen in categorieën en ook geen belang hebben bij die collages en filmpjes. In dat geval is F-Stop uitermate geschikt als de galerij voor je foto’s en zal je geen andere applicatie meer nodig hebben.

Collectie overzicht

F-Stop bied vele mogelijkheden om je collectie overzichtelijk te kunnen beheren. Een mappen structuur, locatie of met zelf bedachte en toegewezen labels. Het voordeel van de labels is dat deze opgeslagen worden in de meta data van de foto en dat de labels ook weer op de computer te gebruiken zijn. Op deze manier kan je dus de foto’s indelen in meerdere groepen wat normaal gesproken met mappenstructuur niet lukt. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om de gemaakte foto’s per locatie te bekijken en foto’s die je hebt aangemerkt als favoriet komen ook in een aparte map.

Beveiliging

Ook biedt de app de mogelijkheid om foto’s te bewaren in een beveiligde map. Dit is af te schermen door middel van een wachtwoord. Binnen deze beveiligde omgeving kan je de foto’s dan ook weer indelen in verschillende mappen die allen beveiligd zijn door een wachtwoord. Let wel op dat de beveiligde media eerst toegankelijk gemaakt moet worden voordat de applicatie wordt verwijderd.

Personalisatie

F-Stop Media Gallery biedt diverse instellingen om de app naar eigen smaak aan te passen. Hierbij moet je denken aan lijstweergave of mappen-weergave. De foto full-screen weergeven of juist met een lint onderin. Maar ook kan je aangeven welke mappen je getoond wilt hebben in de galerij of welke je juist niet wilt zien. Dit alles maakt F-Stop een erg uitgebreide, nuttige foto-app voor Android.

F-Stop Galerij
F-Stop Galerij
Ontwikkelaar: Seelye Engineering
Prijs: Gratis
F-Stop Gallery Pro
F-Stop Gallery Pro
Ontwikkelaar: Seelye Engineering
Prijs: € 3,39
F-Stop Gallery
 • 8/10
  Vormgeving - 8.0/10
 • 9/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.0/10
 • 9/10
  Mogelijkheden - 9.0/10
 • 9/10
  Snelheid - 9.0/10
 • 9/10
  Privacy - 9.0/10
8.8/10

Samenvatting

Pluspunten

 • Veel mogelijkheden
 • Eenvoudig en intuïtief
 • Werkt mte metadata, ook van andere programma’s
 • Beveiligen van media

Minpunten

 • Geen mogelijkheid tot opslaan van instellingen
 • Alle functies beschikbaar na aanschaf; kost €5,49
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel