Aperture Gallery: een minimalistische galerij-app in Material Design

In de Play Store is vanaf nu een nieuwe galerij-app te vinden voor Android. De app Aperture Gallery app is een minimalistische galerij-app waarbij gebruik is gemaakt van Material Design. Ideaal als je op zoek bent naar een app om zonder poespas je foto’s te bekijken.

Aperture Gallery

Aperture Gallery is een nieuwe galerij-app voor Android en valt op door het minimalistische design. De eenvoud van de app zorgt ervoor dat de aandacht naar de foto’s gaat. Voor de vormgeving van de app zien we Material Design en het hamburger-menu aan de zijkant. In dit menu zijn de verschillende mappen te vinden zodat je precies de mediabestanden te zien krijgt uit een bepaalde map.

In Aperture Gallery kan je ervoor kiezen om de grootte van de ‘grid’ aan te passen zodat foto’s kleiner of juist groter worden weergegeven. Tevens kan je bepaalde mappen uitsluiten of juist toevoegen, zodat bepaalde content wel of niet getoond wordt. Je kunt in Aperture Gallery kiezen voor de lijstweergave of de albumweergave. Als extra mogelijkheid is er de optie om enkel video’s of juist alleen foto’s weer te geven.

Aperture Gallery

Kleuren en thema’s

De ontwikkelaar van de app Aperture Gallery laat je gebruik maken van het light of dark theme. Daarnaast kan je de kleuren aanpassen naar eigen wens. De hoofdkleur kan je selecteren en ook de accent-kleur kan zelf worden gekozen. Wanneer gewenst kan je ook de navigatiebalk nog mee laten kleuren.

Momenteel bevindt Aperture Gallery zich nog in beta, waardoor er eventueel nog wat bugs in kunnen zitten. Positief aan de app is dat Aperture Gallery minder dan 2 MB groot is, waardoor het nauwelijks iets vraagt van je geheugen. Aperture Gallery kan gratis gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button.

Bekijk ook: Dit zijn de 5 beste galerij-apps voor Android

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel