Weeronline app: grote update met nieuwe functies en verbeterd design beschikbaar

De weer-app van Weeronline heeft lange tijd geleden voor het laatst een update ontvangen. Echter is er nu goed nieuws. Met een grote update is de Weeronline app voor Android voorzien van een strak nieuw design vol nieuwe functies.

Weeronline app

De ontwikkelaars van de Nederlandse weer-app Weeronline hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een vernieuwde Android-app. In augustus mochten we op DroidApp alvast een uitgebreide preview geven van de nieuwe Weeronline app. Omdat er nog een aantal foutjes weggepoetst moesten worden is de applicatie een paar weken later dan gepland beschikbaar voor het brede publiek.

Weeronline app

Compleet vernieuwde weer-app

Wat direct opvalt bij het starten van de Weeronline app is dat de vormgeving van de toepassing er flink op vooruit is gegaan. Het oogt een stuk duidelijker en overzichtelijker in vergelijking met de vorige versie van de applicatie.

In de Weeronline applicatie krijg je te zien of het goed weer is om bijvoorbeeld te sporten of om naar buiten te gaan, of om juist de paraplu te pakken omdat er regen op komst is. Hiermee zie je direct in één oogopslag in tekst wat het weer gaat doen.

In het zijmenu kan je kiezen uit de ingestelde plaatsen of je huidige locatie. Het startscherm geeft een overzicht van het huidige weer en de 48-uursverwachting. Tevens is er de neerslagrader met de buienverwachting en is er de 14-daagse verwachting voor het weer.

Weeronline Android

Weersverwachting

Bij de 48-uursverwachting zien we een erg handige feature die we in de eerdere versie van de app moesten missen. Vanaf nu vind je in de Weeronline app ook de weersvoorspelling per uur. Je ziet hierbij het soort weer, de regenkans, natuurlijk de temperatuur, de windkracht en windrichting. Een verwelkoming is ook dat het aantal millimeter regen wordt getoond in deze verwachting.

Toekomst

Jaco van Wezel, meteoroloog en tevens woordvoerder van Weeronline, laat aan DroidApp weten dat de applicatie voortdurend verbeterd en bijgehouden zal worden. Dit betekent dat we geen dikke stoflaag over de applicatie hoeven te verwachten.

Ook laat van Wezel weten dat er op korte termijn een mogelijkheid komt om de advertenties weg te kopen. Als ‘cadeautje’ krijg je dan ook het geschreven weerbericht in de applicatie erbij iedere dag. Andere toekomstplannen zijn speciale widgets. Een aantal daarvan zullen middels een in-app aankoop beschikbaar gesteld worden.

Downloaden

De nieuwe Weeronline app wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold voor Android. Je kunt de nieuwe Weeronline app downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Weeronline
Weeronline
Ontwikkelaar: Infoplaza Network BV MV
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel