Preview: Weeronline komt met compleet vernieuwde Android-app

De Android-app van Weeronline gaat al weer een lange tijd mee. De sterk verouderde interface en de onhandige bediening sieren de weer-app van Nederlandse bodem niet. Maar hier komt verandering in. De Android-app van Weeronline krijgt een grondige, erg strakke update vol verbeteringen. Wij bespreken de app vast met je.

Weeronline app

Weeronline is een populaire weer-app in Nederland. Toch heeft de huidige versie van de app al jarenlang geen update gekregen. De interface in de app is niet meer van deze tijd en in de Weeronline app moeten we verschillende informatie missen. Dat hebben de ontwikkelaars bij de app ook door en komt het spoedig met een enorme update voor de Android-app.

Weeronline app

In de afgelopen tijd is de applicatie door een groep Android-gebruikers getest. De feedback die er is uitgekomen wordt nu verder verwerkt en de beta-test is inmiddels gesloten. Volgens Desiree van Weeronline zal de nieuwe weer-app in september voor iedereen beschikbaar komen.

Weeronline app

Voorspelling

DroidApp geeft je alvast een exclusieve preview van de nieuwe weer-app. Bij het opstarten van de app kan je direct je plaats instellen en zie je of je je paraplu mee moet nemen of je je moet insmeren tegen de zon. Via de balk bovenin beeld kan je in de tabs snel schakelen tussen andere plaatsen, die je toe kunt voegen via het plusje. Verbeteringen zien we ook in de 48-uurs verwachting die flink is verbeterd. Door hier op te tikken krijg je de voorspelling per uur te zien, voor de komende 48 uur. Dit is in de huidige app veel minder uitgebreid en minder prettig in gebruik. Ook geeft de Weeronline app eindelijk aan hoeveel millimeter regen er valt per uur.

Neerslag

Uiteraard heeft de Weeronline app ook nog steeds de neerslagradar aan boord en zie je precies tot wanneer het droog blijft. De Material Design vormgeving zorgt ervoor dat de app zich erg prettig laat bedienen en er strak uitziet. In de 14-daagse verwachting zie je per dagdeel de verwachting voor de komende dagen, inclusief het weercijfer, de gevoelstemperatuur en natuurlijk de windkracht en temperatuur.

Voorlopige conclusie

We hebben in de afgelopen tijd de applicatie uitgebreid getest en zijn onder de indruk. Weeronline laat met de nieuwe applicatie zien dat het ook denkt aan de Android-gebruiker, die nu nog even tot september met de huidige app moet doen. Maar we kunnen je zeggen; het wachten zal worden beloond.

Weer-app test en download

Wil je weten wat de beste weer-app is? In onze grote weer-app test 2016 hebben we zes maanden lang onderzoek gedaan naar de meest accurate weer-app. De huidige versie van Weeronline kan gedownload worden uit de Play Store.

Weeronline
Weeronline
Ontwikkelaar: Infoplaza Network BV
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel