Google Now: nieuwe weerkaarten nu ook in Nederland

Google Now kwam een aantal maanden terug met een vernieuwde weergave van de weerkaarten. Met de nieuwe weerkaarten kreeg je nog beter en duidelijker inzicht in het huidige weer en de weersvoorspellingen. Nu worden de nieuwe weerkaarten breder uitgerold en zijn ze ook in ons land beschikbaar.

Google Now weerkaarten

Het weer bekijken in Google Now is al langer mogelijk. Echter maakt nu langzaamaan de toch wel verouderde weergave plaats voor een kleurrijkere vervanging. Vanaf nu vind je namelijk in Google Now de vernieuwde weerkaarten die enkele maanden geleden al in verschillende andere landen werden uitgerold.

Google Now weer

De nieuwe weerkaarten in Google Now laten niet alleen het weer zien, maar passen ook direct een toepasselijke illustratie toe aan het weer. Door in de huidige weergave naar beneden te vegen krijg je extra informatie zoals de luchtdruk, het zicht en de UV-index. Ook de wind, neerslagkans, zonsopkomst, zonsondergang en de gevoelstemperatuur is af te lezen in de nieuwe weerkaarten.

Voor het weer van morgen kan je het weer per uur raadplegen. Ook hierbij wordt er weer informatie gegeven over de wind, neerslag en aanvullende gegevens. De weerkaarten in Google Now laten in het derde tabblad de weersverwachting voor de komende tien dagen zien. Hier kan je ook het overzicht per dag uitklappen waarna je de weersverwachting per twee uur kunt bekijken. In het zijmenu kan je desgewenst de weergave voor graden veranderen naar Fahrenheit of Celsius.

De nieuwe weerkaarten worden vanaf nu uitgerold. Het kan even duren totdat iedereen ze ziet. Door in Google Now op de huidige weerkaart te klikken worden de nieuwe kaarten getoond. Daarnaast kan je ook in de zoekbalk zoeken op bijvoorbeeld ‘Weer Amsterdam’, waarna de weerkaarten opgehaald worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel