My Moon Phase: kun je de maan vanavond zien?

My Moon Phase is een kleine maar handige applicatie waarmee je precies kunt zien hoe de maan aan de hemel staat. Is het vandaag volle maan of pas over een week?  De app My Moon Phase weet het te vertellen met een aantal handige extra’s.

My Moon Phase

Een kalender met de maanstanden zo laat de app My Moon Phase zich omschrijven. Bij het starten van de app wordt gevraagd om je huidige locatie, dit kun je instellen op basis van GPS of je kunt zelf een plaats kiezen. Eenmaal op het begin scherm zie je exact de huidige stand van de maan, bijvoorbeeld “Volle maan”. De app geeft je ook een voorspelling voor bewolking en wanneer je de maan het beste kunt zien.

My Moon Phase app

Handig is ook dat je het tijdstip kunt zien waarop de maan en zon opkomen en ondergaan. Onder de kop “More information” vind je de afstand van de aarde tot de maan, leeftijd van de huidige cyclus en de huidige positie aan de hemel. Een min-getal betekent dat de maan nog niet op is gekomen. De grafiek vertelt je in een oogopslag het verloop van de maancyclus.

My Moon Phase extra informatie

Voor fotografen zijn er twee handigheidjes op genomen, zo vertelt de app My Moon Phase precies wanneer het gouden uur is. In het gouden uur kun je prachtige landschapsfoto’s maken met een laagstaande zon. Ook vertelt de app je wanneer het “blauwe uur” is, nog voor dat de zon opkomt is het tussen de genoemde tijden een ideaal moment voor stadsfotografie.

Via de instellingen kun je automatisch een notificatie ontvangen als het bijvoorbeeld volle maan is. De app My Moon Phase is gratis maar bevat wel een advertentie. Je kunt deze app gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

My Moon Phase - Lunar Calendar
My Moon Phase - Lunar Calendar
Ontwikkelaar: jRustonApps B.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel