Samsung stopt permanent met Galaxy Note 7: komt nooit meer terug op de markt

Samsung heeft zojuist besloten om de Samsung Galaxy Note7 niet meer op de markt te brengen. Het bedrijf stopt permanent met het produceren en verkopen van de Galaxy Note 7. Het apparaat heeft weinig succes gekend en kampte met grote problemen. Gisteren werd al bekend dat de levering uitgesteld werd tot nader bericht.

Definitief einde voor Samsung Galaxy Note 7

Samsung heeft besloten de stekker uit de Galaxy Note 7 te trekken. Het toestel kwam in de afgelopen weken negatief in het nieuws door de grote problemen. Zo zijn er verschillende gevallen bekend van exploderende en ontploffende toestellen waarbij zelfs vliegtuigen ontruimd moesten worden. Gisteren zou het toestel officieel in Nederland uitgebracht worden, maar dat werd opnieuw uitgesteld, zo bleek uit een gesprek met een woordvoerster van Samsung Nederland door DroidApp.

Bloomberg meldt dat Samsung nu definitief heeft besloten dat het toestel niet meer geproduceerd zal worden. Samsung heeft dit bericht bevestigd. Het gaat om een drastische stap voor de Koreaanse fabrikant. Na een eerdere terugroepactie werd de veiligheid van de smartphone nogmaals onder de loep genomen. Echter bleken ook de vervangende toestellen niet veilig meer te zijn.

Niet meer gebruiken

Verschillende grote partijen zoals de ‘Consumer Product Safety Commission’ in Amerika heeft opgeroepen het toestel niet meer te gebruiken. Vanmorgen schreven we al dat Samsung zelf ook opriep het toestel niet meer te gebruiken en uit te laten staan. Ook zorgden de problemen ervoor dat providers in binnen- en buitenland het toestel niet uitleverde of zelfs niet meer wilde verkopen.

Samsung Galaxy Note 7 coolblue
Nooit meer leverbaar (Coolblue)

Flinke daling aandelen

Samsung zag dinsdag de aandelen met maar liefst 8 procent dalen. Dat is ongeveer 15,26 miljard euro aan marktwaarde. Nog altijd is de oorzaak van de problemen met de accu’s die in de brand vliegen niet gevonden. Samsung zal naar verwachting alles op alles zetten om het probleem te onderzoeken van de vlam vattende accu’s.

Geplaatste pre-orders

Degenen die een pre-order hebben geplaatst, raden we aan contact op te nemen met de verkopende partij. Een woordvoerster van Samsung Nederland liet gisteren al aan DroidApp weten dat zij zonder problemen onder hun bestelling uit kunnen komen. Ook hiervoor kan contact opgenomen worden met de winkel waar de pre-order geplaatst is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel