Samsung verzwijgt nieuwe problemen vervangende Galaxy Note7

Samsung blijft maar problemen houden met het nieuwe toestel; de Galaxy Note7. Na de terugroepactie werden toestellen omgeruild voor nieuwe exemplaren. Nu blijken ook deze vol fouten te zitten. Het lijkt erop dat Samsung bewust deze zaken niet naar buiten brengt.

Samsung Galaxy Note7

Een vervangende Galaxy Note7 is dinsdag opnieuw in de brand gevlogen. Het gaat om het derde toestel in korte tijd dat vervangen is, en toch fouten vertoonde. Het geval van dinsdag heeft daarnaast als gevolg gehad dat iemand is opgenomen in het ziekenhuis.

Situatie

Michael Klering vertelt dat hij om 04:00 uur in de nacht wakker werd van een brandende smartphone. Zijn hele slaapkamer stond vol met rook. Hij is later die dag opgenomen in het ziekenhuis met acute bronchitis, veroorzaakt door de inademing van rook.

Het ging hierbij nadrukkelijk om een toestel die veilig zou zijn. Het toestel was op het moment van het roken niet aangesloten op een voedingsbron, maar lag ‘gewoon’ op het nachtkastje. Samsung zou Klering hebben gevraagd of hij de telefoon naar Samsung op wilde sturen voor nader onderzoek, hier wilde Samsung ook voor betalen. Klering heeft dit geweigerd.

Samsung Galaxy Note7 problemen

SMS

Vervolgens heeft iemand van Samsung een SMS-bericht gestuurd naar Klering. Dit was intern bedoeld en niet de bedoeling dat dit naar de persoon in kwestie werd gestuurd. Vermoedelijk zou Samsung niet willen dat de media van dit probleem op de hoogte zou worden gebracht. Dit stond er in het bericht:

Just now got this. I can try and slow him down if we think it will matter, or we just let him do what he keeps threatening to do and see if he does it.

Klering zou nu op zoek zijn naar juridische hulp. Hij wil andere mensen via dit bericht op de hoogte brengen van de problemen, zodat het niet bij anderen zal gebeuren. Samsung zou het toestel van de markt moeten halen, zo meldt Michael Klering tegenover WKYT. We schreven van de week ook al over een Galaxy Note7 die spontaan in een vliegtuig in brand vloog, waarop het vliegtuig ontruimd moest worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel