Software-update Galaxy Note7 laat accu tot maximaal 60 procent opladen

Samsung rolt een nieuwe software-update uit voor de Samsung Galaxy Note7. Het merk heeft de handen vol aan het nieuwe toestel, omdat deze zonder aanleiding kan exploderen. Inmiddels zijn er meer dan 70 gevallen bekend. Een software-update moet voorkomen dat het toestel volledig opgeladen kan worden.

Samsung Galaxy Note7 software-update

In verschillende landen is de Samsung Galaxy Note7 al uitgebracht, maar in Nederland officieel nog niet. Toch houdt het ook hier de gemoederen bezig. Degenen die een pre-order hebben geplaatst, zullen langer op hun toestel moeten wachten en ook zal de Note7 later voor de rest te koop zijn. Dit alles vanwege het explosiegevaar van het toestel.

Er zijn inmiddels meer dan 70 gevallen bekend van incidenten met het toestel. Dit weekend deed Samsung nogmaals een dringende oproep aan de bezitters om hun toestel niet meer te gebruiken en terug te brengen.

Samsung Galaxy Note7 goud

Maximale acculading

Op de voorpagina van een Koreaanse krant heeft Samsung nu een advertentie geplaatst waarbij er geïnformeerd wordt over een nieuwe update. Deze zou verspreid worden vanaf 20 september. Deze software-update voor de Galaxy Note7 moet de accu tot een maximum van 60 procent opladen, een verlies van 40 procent.

Hiermee hoopt Samsung de kans op ontploffen te beperken en oververhitting te voorkomen. Het is niet bekend of de update ook naar andere landen wordt uitgerold.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel