Samsung start terugroepactie Galaxy Note7 om exploderende toestellen [update]

Samsung is een terugroepactie gestart voor de Galaxy Note7. In principe zou het toestel vanaf volgende week ook uitgeleverd worden in Nederland, maar de uitlevering is vertraagd. Er zijn meerdere gevallen bekend van exploderende toestellen. Ook in België zouden er extra kwaliteitscontroles worden ingelast.

Samsung Galaxy Note7 terugroepactie

Samsung heeft de distributie van de Samsung Galaxy Note7 stopgezet in Zuid-Korea. Dit naar aanleiding van verschillende berichten waarbij de smartphone explodeert tijdens het opladen. Oorspronkelijk zou het plan geweest zijn om de accu van de Galaxy Note7 te vervangen, maar dit zou mogelijk toch niet het gewenste effect hebben.

Samsung Galaxy Note7

Volgens nieuwe berichten zou Samsung iedere Galaxy Note7 koper oproepen het toestel terug te brengen naar de winkel. Vervolgens wordt geld teruggegeven of wordt het toestel omgeruild voor een heel nieuw exemplaar van de Samsung Galaxy Note7. Samsung heeft alleen al in Korea meer dan 400.000 exemplaren van de Note7 verkocht.

Samsung heeft nog niet officieel op de berichten gereageerd. Er komen wel meer berichten in het nieuws over exploderende smartphones, maar dit zou doorgaans vooral het geval zijn bij niet officiële batterijen of laders. Dat is nu niet aan de hand, waardoor het probleem in een ander daglicht komt te staan.

België

Bronnen melden dat in België de voorraad van de toestellen ook extra kwaliteitscontroles krijgen. Of in Nederland de releasedatum van de Samsung Galaxy Note7 ook wordt opgeschoven, is niet bekend op dit moment.

Update: uitlevering vertraagd naar oktober

Henk laat aan DroidApp weten dat degenen die een pre-order hebben geplaatst bij Coolblue, een mail hebben ontvangen. De uitlevering van de Samsung Galaxy Note7 is vertraagd naar oktober;

Beste**************,
Recentelijk hebt u bij ons de Samsung Galaxy Note 7 besteld. Een goede keuze voor een prachtig toestel, maar helaas moeten wij u minder goed nieuws brengen.
Niet morgen in huis
Samsung heeft aangegeven dat de introductie van de Note 7 wordt uitgesteld tot in oktober. Dit betekent dat wij uw pre-order niet kunnen uitleveren. Het is nog onbekend wanneer wij de toestellen precies op voorraad zullen hebben. Voor updates verwijzen wij u graag naar onze informatie-pagina.
Een uiterst vervelende situatie. Dat vinden wij ook. Mede namens Samsung bieden wij u daarom onze oprechte excuses aan. En omdat we klantentevredenheid hoog in het vaandel dragen, krijgt u ter compensatie een gratis 128 GB microSD-kaartje cadeau bij uw Samsung Galaxy Note 7.
Met vriendelijke groet,
Coolblue

Update 02-09-2016 13:20 uur: Samsung Nederland heeft inmiddels gereageerd op de problemen en heeft een verklaring gegeven rondom het uitstellen van de verkoopdatum.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel