Samsung Galaxy Note7 officieel aangekondigd: alles wat je moet weten

Samsung heeft officieel de Samsung Galaxy Note7 aangekondigd. De smartphone uit Zuid-Korea dook in de afgelopen weken al met grote regelmaat op. Nu kunnen we je alles vertellen over de Galaxy Note7. De Note7 moet de Galaxy Note 5 opvolgen, die niet officieel in Nederland werd uitgebracht. De Note7 zal wel in ons land verschijnen.

Samsung Galaxy Note7

Na weken, of beter gezegd maanden, met leaks en foto’s heeft Samsung nu zelf het doek van de Galaxy Note7 gehaald. De Samsung Galaxy Note7 is een smartphone met een 5,7 inch Super AMOLED display die aan beide kanten doorloopt, net als bij de Samsung Galaxy S7 Edge. De resolutie van het beeldscherm bedraagt Quad-HD, ofwel 2560 x 1440 pixels. De voor- en achterkant van de Galaxy Note7 zijn vervaardigd uit glas en verder is er een metalen frame.

Samsung Galaxy Note7

Stof- en waterdicht

Dankzij de IP-68 certificering is de Samsung Galaxy Note7 voorzien van een stofdichte en waterdichte behuizing. Het toestel wordt aangedreven door een 2.3 GHz octa-core processor, heeft 4GB RAM-geheugen en biedt 64GB aan opslagruimte. Dit geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 256GB. De accu van de Galaxy Note7 heeft een capaciteit van 3500 mAh en biedt natuurlijk ondersteuning voor Quick Charge en draadloos opladen. Je kunt ook opladen met een kabel en hiervoor biedt de Note7 een USB Type-C poort.

Samsung Galaxy Note7 goud

Irisscanner en camera

Samsung heeft de Galaxy Note7 ook voorzien van een irisscanner. Hierdoor detecteert de camera automatisch de ogen van de gebruiker en kan je hiermee dus het toestel ontgrendelen. Ook is er in de home-button nog steeds een vingerafdrukscanner verwerkt. Aan de voorzijde bevindt zich een 5 megapixel camera en aan de achterkant een dual-pixel camera met 12 megapixel. Deze biedt onder andere optische beeldstabilisatie en een lichtgevoeligheid van f/1.7. Dankzij deze lage waarde kan je ook in omgevingen met minder licht mooie foto’s maken.

Terug naar de irisscanner. Deze kan tevens gebruikt worden voor de Samsung Pass functie en ondersteunt het KNOX. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig inloggen of zich authenticeren voor mobiele commerce-diensten. Ook werkt de irisscanner in combinatie met Samsung Pay. Echter is deze dienst nog altijd niet in ons land beschikbaar.

S Pen

Over de S Pen heeft Samsung ook het één en ander te melden. Met deze stylus zijn er 4096 drukniveaus en zit de S Pen vol slimme mogelijkheden. Ook bij de Note7 kan je de stylus gewoon in het toestel schuiven. Er is een vertaalfunctie waarmee je door boven te tekst te staan met je S Pen teksten kunt vertalen. Daarnaast kan je een gedeelte van de content op het scherm vergroten met de vergrootglas-functie. Een andere functie is Glance, waarmee je een voorvertoning kan krijgen van een applicatie, zonder dat je deze hoeft te openen. Volgens Samsung zouden we de S Pen ook op een regenachtige dag -zoals vandaag dus- kunnen gebruiken.

Samsung Galaxy Note7

Verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy Note7 wordt uitgebracht in de kleuren; goud, zilver, blauw en zwart. De prijs van het toestel ligt vermoedelijk op 849 euro, zo werd eerder al bericht. Nog deze maand, om precies te zijn op 19 augustus, zal de Galaxy Note7 verscheept worden op de wereldwijde markt. Dit betekent dat het toestel ook in Nederland en België op de markt gebracht zal worden.

Samsung Gear VR

Met de release van de Samsung Galaxy Note7 presenteert Samsung ook een vernieuwde Gear VR bril voor de beste virtual reality ervaring. De nieuwe bril is niet alleen geschikt voor de Samsung Galaxy Note7 maar zal ook compatible zijn met de Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en Galaxy S6 Edge+. Waar de eerdere virtual reality bril een beeldhoek bood van 96 graden is het bij de tweede generatie van de Gear VR 110 graden.

Samsung Gear VR

Alle informatie

Via onderstaande button kan je alle specificaties op je gemak doorlezen van het toestel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel