Samsung Galaxy Note7 beeldscherm erg gevoelig voor krassen

Het beeldscherm van de Samsung Galaxy Note7 schijnt erg gevoelig te zijn voor krassen. Een uitgebreide krastest laat zien dat de smartphone eigenlijk niet bestand is tegen sleutels en andere scherpe voorwerpen. Het nieuws is opvallend, omdat Gorilla Glass 5 juist beter bestand zou zijn tegen onheil van buitenaf, maar niets blijkt minder waar.

Samsung Galaxy Note7 krassen

Met de introductie van Gorilla Glass 5 zou het display van smartphones met dit type glas, minder snel moeten breken of barsten bij een val. Dat Corning Gorilla Glass 5 het op het eerste gezicht duidelijk beter weet uit te houden dan zijn voorgangers, bleek al in deze interessante valtest video.

Echter lijkt de fabrikant een afweging gemaakt te hebben, waarmee de hardheid van het glas is verminderd. Dit heeft als gevolg dat het display gevoeliger is voor bijvoorbeeld andere voorwerpen zoals sleutels. Een screenprotector zou volgens de testuitvoerder onmisbaar zijn bij de Samsung Galaxy Note7, die vanaf volgende maand in Nederland leverbaar is. Omdat ook de achterzijde van het toestel van glas is, zou ook deze zijde het best met een screenprotector beschermd moeten worden.

Er wordt bij de krastest gebruik gemaakt van de Mohs-schaal. Hiermee wordt de hardheid aangeduid. Krassen bij de Note7 beginnen al bij een Mohs score van 3. Ter vergelijking begint het scherm van de Galaxy S7 Edge ‘pas’ te krassen bij een Mohs score van 6. De video laat ook zien dat het toestel nog wel goed reageert wanneer het gebogen wordt.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel