Corning Gorilla Glass 5 gepresenteerd; minder kans op kapot scherm bij hogere val

Gorilla Glass zorgt ervoor dat er minder snel krassen op het scherm komen en dat de kans op barsten verkleind wordt. Corning Gorilla Glass 5 is nu aangekondigd en deze moet nog meer bescherming bieden. De vijfde generatie zou zelfs een val kunnen overleven van 1,6 meter.

Corning Gorilla Glass 5

Corning heeft het nieuwe Gorilla Glass 5 aangekondigd. Naast krasvast moet de nieuwe 5e generatie ook bestand zijn tegen een val van 1,6 meter hoogte. Een voorbeeld van een smartphone die een val moet overleven is de Moto X Force. Deze smartphone heeft een eigen ShatterShield techniek, waarbij het display bestaat uit vijf verschillende lagen. Bij Corning Gorilla Glass is er slechts één laag. Eerder verscheen al deze interessante valtest-video.

Corning laat weten dat Gorilla Glass 5 in 80 procent van de gevallen een val van 1,6 meter zal overleven. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 85 procent van de smartphone-eigenaren hun smartphone minstens één keer per jaar laat vallen. Bij 55 procent zou dit minstens drie keer meer het geval zijn.

Nog dit jaar moeten de eerste smartphones met Gorilla Glass 5 in de winkels liggen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel