Infographic: deze smartphones bieden de beste screen-to-body ratio

Een compacte smartphone en toch een groot scherm. Of juist een groot toestel met een niet al te groot scherm. De randen (ook bekend als bazels) van het toestel kunnen het formaat van een toestel positief of negatief beïnvloeden. Een infographic laat 30 smartphones zien met de grootste screen-to-body ratio.

Screen-to-body ratio

Hoeveel procent van je smartphone bestaat eigenlijk uit het display? Het antwoord op deze vraag hebben de Deense collega’s van Mobilsiden op een rijtje gezet. In de infographic staan in totaal 30 smartphones met Android, Apple iOS en Windows Phone. Hieruit kan afgelezen worden voor hoeveel procent van het toestel door het scherm in beslag wordt genomen.

Sharp Aquos Crystal

Wat opvalt is dat de Apple iPhone 5S vrij brede randen (bazels) heeft. Het screen-to-body percentage ligt namelijk op 60,8 procent. Ook de Samsung Galaxy A3 heeft met 65,8 procent een toch wel klein screen-to-body ratio. De Huawei P8 Max heeft een screen-to-body ratio van 74,6 procent en de Sharp Aquos Crystal is op dit moment voorzien van ‘het meeste scherm’, met een percentage van 78,5 procent. Echter komt dit laatstgenoemde toestel zover bekend niet naar Europa, laat staan naar Nederland.

Screen to body ratio

Andere toestellen met een groot screen-to-body ratio zijn de Samsung Galaxy Note 4 (74,3%), Google Nexus 6 (74%), LG G4 (72,5%) en de Huawei P8 (71,5%).

Lees ook

Reageer op dit artikel