YotaPhone 2 met twee schermen vanaf vandaag in Nederland

Yota Devices, het bedrijf achter de YotaPhone, heeft de YotaPhone 2 aangekondigd voor de Europese markt. De YotaPhone 2 is niet zomaar een Android-smartphone, want het beschikt over twee schermen; aan de voorzijde een kleurendisplay en aan de achterzijde een geavanceerd e-ink display.

De Russische fabrikant Yota Devices heeft de YotaPhone 2 aangekondigd. Het toestel beschikt over twee schermen; een aan de voorkant en e-ink scherm aan de achterzijde. Aan de voorzijde beschikt de YotaPhone 2 over een 5 inch Full-HD AMOLED-beeldscherm. Aan de achterkant van de YotaPhone 2 is een 4,7 inch e-ink scherm te vinden, ofwel het bestaat uit elektronische inkt.

yotaphone 2

Het e-ink beeldscherm kan gebruikt worden om bijvoorbeeld meldingen af te lezen, de aandelen te bekijken of de klok te bekijken. Maar het is ook gewoon mogelijk om Google Maps, je social media en dergelijke te benaderen via het e-ink scherm. Yota Devices heeft de YotaPhone 2 verder voorzien van een 2,3 GHz quad-core processor, 2GB RAM-geheugen, 32GB intern geheugen, 8 megapixel camera, 2 megapixel front-camera en een accu van 2500 mAh. In de onderstaande video kan je alle functies vinden die de YotaPhone 2 te bieden heeft.

Vanaf deze maand zal de YotaPhone 2 beschikbaar zijn bij een aantal webshops in Nederland. Vanaf vandaag verkoopt de webshop Coolblue de YotaPhone 2 al uit voorraad. De prijs van de YotaPhone 2 is niet mals, op het prijskaartje is een bedrag van 699 euro te vinden. Over eventuele updates naar bijvoorbeeld Android 5.0 Lollipop heeft YotaPhone niks bekend gemaakt.

Lees ook

Reageer op dit artikel