Veilig-verklaarde Galaxy Note7 vliegt spontaan in brand in vliegtuig

Opnieuw is Samsung getroffen door problemen met de Samsung Galaxy Note7. Waar het toestel al lang en breed in de winkels had moeten liggen, lijken nu ook de vervangende toestellen voor grote problemen te zorgen. In een vliegtuig is een ‘veilig-verklaarde’ Galaxy Note7 spontaan in brand gevlogen.

Galaxy Note7

Samsung heeft opnieuw met problemen te maken die de Galaxy Note7 maar blijven treffen. Een grote terugroepactie werd enkele weken geleden gestart om exploderende en ontploffende Galaxy Note7-exemplaren te vervangen voor veilig verklaarde Note7-toestellen. Deze zijn te herkennen aan een zwart symbool op de doos en een groen batterij-icoontje (in plaats van wit).

Samsung Galaxy Note7 brand

Nu is er opnieuw een geval bekend van een Note7 met problemen. Echter gaat het nu om een exemplaar die is omgeruild, voorzien van een groen batterij-icoontje en een zwarte sticker op de doos. Het toestel vloog spontaan in de brand in een vliegtuig van Southwest Airlines. Het vliegtuig werd hierop direct ontruimd en passagiers en bemanningsleden geëvacueerd. Tegenover The Verge meldt een woordvoerder van Southwest Airlines dat er geen gewonden zijn gevallen.

Samsung Galaxy Note7 doos

Brian Green, de eigenaar van het toestel, had op verzoek van de bemanning de telefoon voor vertrek uitgeschakeld en in zijn zak gestopt. Toen begon het toestel uit zichzelf te roken waarna Green de telefoon op de grond van het vliegtuig heeft gelegd. Later bleek hierbij ook het tapijt te zijn verbrand.

Eerder schreven we ook al over verschillende problemen met vervangende exemplaren van de Note7. Samsung wil niet op de zaak reageren. Vanaf 10 oktober zouden de Nederlandse pre-orders worden uitgeleverd van de Samsung Galaxy Note7. Of het door dit incident opnieuw vertraging oploopt, is niet bekend.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel