Samsung stopt productie en verkoop Samsung Galaxy Note7

Samsung heeft besloten om de Samsung Galaxy Note7 voorlopig niet meer te produceren en te verkopen. Hiermee komt hopelijk tijdelijk een eind aan alle problemen rondom het toestel. Ook verschillende Amerikaanse providers stoppen met het verkopen of omruilen voor een nieuw exemplaar. Na de recente gebeurtenissen in de Amerikaanse staat Virginia en Kentucky wil de provider AT&T eerst een grondig onderzoek afwachten.

Samsung stopt (tijdelijk) met Galaxy Note7

Volgens het persbureau Yonhap is Samsung per direct gestopt met het produceren en verkopen van de Samsung Galaxy Note7. Er zijn nu meerdere gevallen bekend waarbij het toestel kon exploderen. Dit gebeurde tevens met toestellen die omgeruild waren en als veilig-verklaard waren. Die bleken al snel niet meer volledig veilig te zijn.

Providers

Ook besloten gisterenavond al twee grote Amerikaanse telecomproviders, AT&T en T-Mobile, om per direct te stoppen met de verkoop van de Samsung Galaxy Note7. De providers nemen hiermee de veiligheid van haar klanten hoog op. AT&T adviseert klanten ook om het toestel om te komen ruilen voor een andere Samsung-telefoon of smartphone naar keuze.

AT&T heeft de volgende verklaring aan The Verge gegeven omtrent de incidenten met het toestel;

“Based on recent reports, we’re no longer exchanging new Note 7s at this time, pending further investigation of these reported incidents. We still encourage customers with a recalled Note 7 to visit an AT&T location to exchange that device for another Samsung smartphone or other smartphone of their choice.”

Gisteren werd bekend dat een man in Kentucky naar het ziekenhuis moest vanwege een rokende Note7. Ook circuleren er nieuwe berichten op het internet over een man uit Virginia en de dertienjarige Abby Zeus wiens Note7 in vlammen opging.

Samsung Galaxy Note7 goud

Nederland

In Nederland hebben The Phone House, Bol.com en Tele2 al besloten het toestel niet te verkopen vanwege de incidenten in het buitenland. KPN laat aan DroidApp weten het oordeel vanuit Samsung af te wachten. Of ook andere smartphone-winkels het toestel weigeren te verkopen is nog niet duidelijk. Vandaag zou namelijk gestart worden met het uitleveren van de pre-orders. Het is niet duidelijk of dit invloed heeft op de uitleveringen. We houden je hiervan op de hoogte.

Update 11:12 uur: DroidApp heeft contact gezocht met Samsung Nederland. Zij laten weten dat de productie van de Galaxy Note7 is aangepast. Over de pre-orders in Nederland worden nu geen uitspraken gedaan. Samsung Nederland laat ons weten dat ze later vandaag met een antwoord op de vragen zullen komen. Uiteraard houden we je hiervan op de hoogte.

Update 13:28 uur: Verschillende klanten van webwinkel Coolblue laten aan DroidApp weten dat het toestel vandaag niet uitgeleverd gaat worden. De levering is voor onbekende tijd uitgesteld. Klanten kunnen hun bestelling aanhouden, of er voor kiezen om te kiezen voor een ander toestel. Nog altijd is er vanuit Samsung Nederland geen officiële reactie gekomen of een statement. Deze wordt vanmiddag verwacht en hier zullen we uiteraard over berichten.

Update 16:01 uur: Inmiddels heeft DroidApp contact gehad met een woordvoerster van Samsung Nederland. Lees hier alles over in dit bericht.

Update 11-10-2016 12:00 uur: De Samsung Galaxy Note 7 zal definitief uit het straatbeeld verdwijnen. Samsung heeft bekend gemaakt er permanent mee te stoppen.

Wij willen je adviseren om voorlopig de aankoop van een Samsung Galaxy Note7 uit te stellen tot dat Samsung de zaak grondig heeft onderzocht. Kun je niet wachten met het kopen van een smartphone? Dan is de Samsung Galaxy S7 Edge wellicht een goed alternatief.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel