Samsung bevestigt: geen uitlevering Galaxy Note7 in Nederland

Samsung heeft zojuist bevestigd dat de Samsung Galaxy Note7 niet uitgeleverd gaat worden in Nederland. Aanvankelijk zou het nieuwe toestel van de Koreaanse fabrikant vandaag uitgeleverd gaan worden aan degenen die een pre-order hadden geplaatst. Het toestel kampt al lange tijd met grote problemen. DroidApp heeft een aantal antwoorden op je vragen.

Galaxy Note7 in Nederland

Samsung heeft aan DroidApp laten weten dat de Samsung Galaxy Note7 vandaag niet uitgeleverd zal worden. Het toestel zou vanaf vandaag, maandag 10 oktober, geleverd worden aan degenen die een pre-order hadden geplaatst. Deze datum zou al later zijn dan oorspronkelijk gepland. Het toestel is getroffen door een groot aantal problemen waarbij het toestel kan exploderen. Ook de vervangende toestellen zouden niet veilig zijn.

De levering van de Samsung Galaxy Note7 is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Een woordvoerster laat weten dat ook het productieschema is aangepast. Of dit betekent dat de productie is stopgezet, is niet bekend.

Samsung Galaxy Note7

Levering gestopt

Vanmorgen schreven we al dat Samsung zou hebben besloten zowel de productie als de verkoop te staken. Toen was er nog niet veel bekend over de situatie in Nederland. Hier is door Samsung in Nederland vandaag overleg over geweest.

Verschillende retailers en providers hebben inmiddels ook laten weten dat ze niet het toestel zullen uitleveren. Zo zullen Coolblue, The Phone House, Bol.com en Tele2 geen Galaxy Note7 het magazijn uitsturen. KPN en T-Mobile laten in een reactie aan DroidApp weten dat zij de keuze laten afhangen van de keuze van Samsung. Een woordvoerster van Samsung Nederland laat aan DroidApp weten dat er een algehele stop is ingelast voor de levering, waardoor geen enkele (web-)winkel het toestel zal leveren.

Vodafone laat aan DroidApp op 11 oktober het volgende weten:

“Vodafone Nederland was nog niet begonnen met uitlevering van Galaxy Note 7 toestellen. Wij zijn op dit moment in overleg met Samsung om te kijken welke alternatieven we kunnen bieden voor onze klanten die het toestel hebben besteld in de voorverkoop maar deze nog niet hebben ontvangen.”

Pre-orders

Degenen die een pre-order geplaatst hebben voor het toestel, zullen nog langer moeten wachten. Eerder hebben de pre-order klanten een geheugenkaart van 128GB ontvangen ter compensatie voor het ongemak en het wachten. Voor zover bekend komt er geen nieuwe tegemoetkoming voor deze groep.

In verschillende landen krijgt deze groep de mogelijkheid te kiezen voor een ander toestel, zoals de Samsung Galaxy S7 Edge. We hebben Samsung gevraagd hoe dit in Nederland is geregeld. Mochten er pre-order klanten onder hun bestelling uit willen komen, dan is dit mogelijk en kan hiervoor contact worden opgenomen met de verkoper.

Statement

Aanvankelijk zouden verschillende winkels vandaag wachten op een statement vanuit Samsung. De woordvoerster van Samsung Nederland laat aan ons weten dat deze niet verwacht wordt. Het betreft namelijk geen terugroepactie, maar een stop in de levering. De incidenten die in de media zijn verschenen, zijn bekend bij Samsung,

De levering wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld, zo laat een woordvoerster van Samsung Nederland aan ons weten weten. Een datum is niet bekend. Ook is er niks bekend gemaakt over de publieke verkoop. Samsung richt zich nu eerst op de pre-orders. Veiligheid staat daarbij hoog in het vaandel, zo zegt Samsung. Het is niet bekend of en wanneer de levering van het toestel weer hervat wordt. Zodra hierover meer bekend is, houden we je op DroidApp uiteraard op de hoogte.

Update 11 oktober 2016 08:20: Samsung heeft in een persbericht wereldwijd alle providers en winkels opgeroepen de Note7 niet langer te verkopen. Het bedrijf benadrukt dat de veiligheid van haar klanten vooropstaan en het eerst grondig onderzoek wil doen naar de problemen met het toestel. Gebruikers die een Note7 hebben worden geadviseerd het toestel niet meer te gebruiken en uit te schakelen.

Update 11-10-2016 12:00 uur: De Samsung Galaxy Note 7 zal definitief uit het straatbeeld verdwijnen. Samsung heeft bekend gemaakt er permanent mee te stoppen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel